Laura Georgescu, șefa CNA doar cu numele

Laura Georgescu, șefa CNA doar cu numele

Scandalul CNA pare să își găsească rezolvarea. Cum Laura Georgescu, președintele CNA, refuză să demisioneze, în ciuda tuturor acuzațiilor care i s-au adus, într-o săptămână membrii Consiliul urmează să adopte un nou Regulament de Organizare și Funcționare (ROF) al Consiliului Național al Audiovizualului ce va limita prerogativele președintelui Consiliului.

Trei membri CNA, Monica Gubernat, Lorand Turos și Valentin Jucan au fost desemnați să lucreze, până pe 5 septembrie, la modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare. Ideea a fost sugerată chiar de către Președintele Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin, care i-a invitat miercuri pe membri CNA la Comisia de Cultură pentru a găsi împreună cu ei o soluție de deblocare a activității din instituția ce reglementează forul audiovizual.

Izolată de colegi

În ROF-ul actual, toate prerogativele sunt în mâna președintelui. Regulamentul de Organizare și Funcționare va fi modificat în sensul instituirii unui mecanism colegial de conducere. De exemplu, membrii CNA vor conduce, prin rotație, ședințele. Astfel, Laura Georgescu rămâne fără putere și doar cu o singură atribuție, aceea de a fi ordonator de credite. Surse din CNA au dezvăluit că, în urma audierilor ce au avut loc la DNA, mai mulți membri nu o mai susțin pe șefa audiovizualului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea, cei trei membri CNA ce au anunțat că boicotează ședințele Consiliului până la demisia președintelui, sunt de acord, dacă se adoptă noul ROF, să renunțe la boicot.

„Modificarea ROF nu rezolvă  problema Laura Georgescu”, spune însă Valentin Jucan. „Nu rezolvă prezența ei la CERF, reuniunea CNA-urilor din Europa care are loc în septembrie  la București. Modificarea nu rezolvă prezența ei la ședințe și nici momentele penibile care vor apărea când Laura Georgescu va vorbi despre echidistanță și protecția minorului”.