Radu Mazăre, deranjat că CNCD l-a sancţionat pentru declaraţii sexiste: „Vorbesc ce vreau, suntem în democraţie”

Radu Mazăre, deranjat că CNCD l-a sancţionat pentru declaraţii sexiste: „Vorbesc ce vreau, suntem în democraţie”

Primarul Radu Mazăre a anunţat astăzi în faţa IPJ Constanţa, unde în fiecare marţi dă cu subsemnatul, că va ataca la Curtea de Apel şi apoi la Înalta Curte, decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care l-a sancţionat cu avertisment, pentru declaraţiile sale cu privire la femei, în cadrul campaniei Mamaia Style pe care a promovat-o împreună cu Asociaţia Litoral.

Organzaţia care l-a reclamat, în primăvară, la CNCD, pe Radu Mazăre este Coaliţia pentru Egalitate de Şanse. „”Această campanie, prin natura materialelor pe care le introduce în spaţiul public şi prin afirmaţiile publice ale promotorilor acesteia, lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor şi periclitează în mod explicit dreptul la securitatea persoanei, promovând mesaje cu conţinut explicit misogin, ce încurajează şi promovează hărţuirea şi violenţa sexuală asupra femeilor drept atracţie turistică“, reclama organizaţia.

Coaliţia pentru Egalitate de şanse făcea referire la declaraţiile din luna mai ale primarului Radu Mazăre. „Avem mai multe, ce putem regăsi în Mamaia: safari, femei, valuri.  Domnişoarele trebuie vânate, sunt nişte gazele care trebuie vânate. Avem «Bird watching», pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate cu binoclul să se uite după păsăretul de acolo sau mai tinerei să se uite şi ei după păsările de pe plajă”, spunea Mazăre, încântat, prezentând materialele promoţionale care redau, printre altele, două tinere la plajă, urmărite cu binoclu. 

CNCD a dat dreptate reclamanţilor concluzionând. „Declaraţiile primarului Mazăre şi campania de promovare a turismului în staţiunea Mamaia sunt discriminatorii. Conceptul campaniei încalcă dreptul la imagine al femeilor, iar declaraţiile primarului au conţinut sexist, promovând o imagine degradantă a femeilor”. Radu Mazăre este obligat să modifice campania şi să publice decizia CNCD în mass media.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pe mine m-au criticat pentru Justiţie, pe Sarkozy, nu”  

„O să mergem să atacăm la Curtea de Apel, după aia la Înalta Curte. Ne-au pus să și modificăm, nu știu ce,  dar cert e că noi nu putem să dăm drumul campaniei de promovare”” a reacţionat astăzi  primarul Constanţei. EVZ i-a explicat că este sancţionat pentru declaraţiile sale. „Eu am voie să vorbesc ce vreau, că suntem în democrație. Chiar dacă anumite lucruri îi supără pe ăia care conduc țara, eu vorbesc ce vreau. De aia l-am dat jos pe Ceaușescu și am fost cu pușca. Ei nu critică declarațiile, probabil că ei critică această campanie, nu au ei probleme cu declarațiile mele.  Că așa m-au criticat și pentru justiție și a apărut Sarkozy care spus același lucru ca și mine la adresa justiției și pe el nu l-a criticat nimeni. Singurul lucru care mă deranjează este că nu pot să fac materiale promoționale, să le cumpere turiștii cu campania, asta o să atacăm și dacă mergem ne judecăm și facem la anul. Unul face, și o sută latră”.

Carnavalul lui Mazăre, o adevărată lecţie de istorie

Radu mazăre dă de înţeles că „neputincioşii” ar trebui să ţină cont de „succesul” carnavalului din Mamaia. „Voi nu ați învățat cum e în viață și în istorie. Uite, numai lecțiile pe care le vedeți la carnaval. Unul face, și 100 de neputincioși îl critică și încearcă să-l lovească pe la spate. Nu-i nimic nou, că de 14 ani m-am obișnuit, orice lucru nou pe care vreau să-l fac, se găsește câte un deștept, 10, 100 care să critice, ei nefăcând nimic în viața lor” . Aşa că, este decis să se lupte pentru proiectele promovate în staţiunea Mamaia. „Eu cred că, maniera la care noi promovăm și ce facem în stațiune este evident drumul cel bun. Altfel nu erau peste 25 de mii de oameni la carnaval unde erau fete. Poate în curând o să ne certe și că de ce sunt fete cu fuste scurte, despicate şamd. Probabil că vor femeia cu barbă și atunci nu mai plânge nimeni”