Premierul UCRAINEI: "NU va mai exista vreodată un zid al Berlinului în Europa". Angela Merkel : DIALOGUL cu Moscova trebuie să continue

Premierul UCRAINEI:  "NU va mai exista vreodată un zid al Berlinului în Europa". Angela Merkel : DIALOGUL cu Moscova trebuie să continue

Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a declarat că țara sa dorește să devină europeană și că "nu va mai exista vreodată un zid al Berlinului în Europa", într-o conferinţă de presă la care au mai participat cancelarul german Angela Merkel şi premierii din Republica Moldova, Iurie Leancă, şi Georgia, Irakli Garibaşvili.

"Zidul Berlinului a căzut şi nu va mai exista vreodată un zid al Berlinului în Europa", a declarat Arseni Iaţeniuk, 

"Odată cu alegerea noului preşedinte, obiectivul nostru este ca Ucraina să devină o ţară europeană", a continuat premierul ucrainean. "Poporul ucrainean aşteaptă de la noi schimbări", a adăugat el.

Arseni Iaţeniuk a îndemnat toate statele, "în special pe cele din Consiliul de Securitate ONU", să-l recunoască pe noul "preşedinte ucrainean legitim ales", aşa cum au făcut deja ţările europene. De asemenea, el a invitat Rusia să îşi respecte angajamentele internaţionale cu privire la Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Angela Merkel și-a exprimat îngrijorarea cu privire la observatorii OSCE dispăruţi în Ucraina. "În mod firesc, în acest moment suntem îngrijoraţi în privinţa observatorilor OSCE, dar vom face totul pentru ca ei să fie eliberaţi", a spus ea.

Germania nu doreşte ca Ucraina să aibă de ales între un p OSCE,  arteneriat cu Europa şi un altul cu Rusia şi a subliniat că dorinţa sa este ca dialogul cu Moscova să continue, a punctat Angela Merkel.