Fiul unui primar din Vaslui, reţinut după ce ar fi violat o fată de 15 ani, eliberat de procurori

Fiul unui primar din Vaslui, reţinut după ce ar fi violat o fată de 15 ani, eliberat de procurori

Fiul primarului din comuna vasluiană Găgeşti, reţinut de poliţişti după ce ar fi violat o fată de 15 ani pe care ar fi legat-o de un copac, a fost eliberat de procurori pe motiv că victima şi-ar fi schimbat declaraţia iniţială. Tânărul este cercetat şi într-un alt dosar penal pentru furt calificat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi au decis să-l elibereze pe fiul primarului comunei Găgeşti, Mihai Stupu, care fusese reţinut cu o zi înainte de către poliţiştii vasluieni, după ce a fost acuzat că ar fi violat o fată de 15 ani, pe care ar fi legat-o de un copac, potrivit mediafax.ro.

Magistraţii şi-au motivat decizia de eliberare a tânărului de 21 de ani prin faptul că victima şi-ar fi schimbat declaraţia iniţială, în care reclama că a fost abuzată sexual de către fiul edilului din Găgeşti.

"În timpul audierilor la Parchet, minora şi-a schimbat declaraţia, însă, având în vedere modalitatea de săvârşire a faptei reclamate, nu duce la înlăturarea răspunderii penale în totalitate. În consecinţă, cercetările sunt continuate în vederea clarificării tuturor aspectelor în acest caz", a declarat, pentru mediafax.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Huşi, Antonela Pălie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fata de 15 ani a fost dusă la expertiză la Serviciul de Medicină Legală, specialiştii constatând existenţa unor leziuni traumatice pe corp.

Fiul primarului din Găgeşti nu se află la prima încălcare a legii. În august 2013, poliţiştii au întocmit pe numele său şi a altor patru tineri dosar penal pentru furt calificat. Cei cinci tineri sunt acuzaţi că au intrat prin efracţie în magazia unei societăţi comerciale din localitatea Peicani, comuna Găgeşti, de unde ar fi furat 1.200 kilograme de îngrăşământ solid, în valoare de 3.300 de lei. Cercetările în acest caz nu au fost finalizate încă de poliţiştii vasluieni.