Arestarea lui Florin Popescu, la Camera Deputaților

Arestarea lui Florin Popescu, la Camera Deputaților

Comisia juridică va întocmi un raport până luni, iar plenul se va reuni în ședință pe 7 mai.

Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PMP Florin Popescu a ajuns, ieri, la Camera Deputaţilor. Conducerea acestui for legislativ a decis ca solicitarea trimisă de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, să fie analizată de Comisia juridică. Aceasta trebuie să prezinte până luni un raport, iar plenul să se pronunţe până pe 7 mai.

PMP votează „pentru”

Parlamentarii membri ai Partidului Mişcarea Populară (PMP) vor vota pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Florin Popescu, dacă se va ajunge la un astfel de vot, a anunţat preşedintele partidului, Eugen Tomac.

„Cei 18 parlamentari ai partidului nostru vor vota exact aşa cum au votat de fiecare dată. Vom vota pentru încuviințarea arestării preventive, dacă va exista această cerere, după ce se vor parcurge toate procedurile. (...) Ca întotdeauna, parlamentarii PMP nu vor sta în calea Justiţiei”, a declarat Tomac, subliniind că, în orice stat democratic, Justiția trebuie să-și facă datoria.

Întrebat dacă în cazul lui Florin Popescu se poate vorbi de un dosar politic sau este doar o acţiune normală a DNA, Tomac a refuzat să facă orice fel de comentariu.

Și deputații PDL vor vota pentru îndeplinirea actului de justiție. „Îmi pare rău de răul oricărui om. Fiecare răspunde pentru faptele lui, iar PDL niciodată nu a stat pavăză în fața îndeplinirii actului de justiție. Ca în toate cazurile, nu ne vom opune cererii Justiţiei. Vom vota «da» în Parlament, în Camera Deputaţilor în acest caz, pentru îndeplinirea actului de justiţie, aşa cum îl văd procurorii şi, până la urmă, cei care vor lua decizia, judecătorii’’, a spus președintele PNL, Vasile Blaga.

„Liberalii vor fi consecvenți și vor vota ca în toate celelate cazuri în care s-a cerut ridicarea imunității unui parlamentar, respectiv «pentru»”, a declarat liderul grupului PNL din Camera Deputaților, George Scutaru.

S-a suspendat din partid

Florin Popescu a anunţat că îşi suspendă activitatea în PMP până la clarificarea situaţiei sale şi că s-a retras și din lista de candidați ai acestei formațiuni la euroalegeri, precizând că se pune la dispoziţia Justiţiei şi că nu consideră că este necesară cererea de arestare preventivă.

Acesta este acuzat că a săvârşit infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În dosar, Popescu este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetățenilor în campania electorală din iunie 2012.

Isăilă, audiat la Comisia Juridică a Senatului

Săptămâna viitoare se va reuni şi Comisia juridică a Senatului, care urmează să adopte raportul în cazul senatorului PSD Marius Isăilă, pentru care DNA a cerut arestarea preventivă.Marţi expiră data limită de depunere a raportului, iar senatorii l-au invitat la audieri pe colegul lor.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis, pe 14 aprilie, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Marius Ovidiu Isăilă. Potrivit stenogramelor Biroului Permanent, dosarele trimise spre analiză Senatului au 1.900 de pagini, pe care senatorii jurişti le-au analizat în această perioadă, în vederea elaborării raportului.

Potrivit DNA, în perioada 2012-2014, Isăilă Marius, în calitate de șef serviciu în Ministerul Finanțelor și, începând cu decembrie 2012 de senator în Parlamentul României, a obținut importante sume de bani prin folosirea influenței pe care o avea sau pe care a lăsat să se înțeleagă că o are pe lângă funcționari publici, prin prisma relaționării profesionale în sistemul public de finanțe și, ulterior, ca om politic, pentru a-i determina să nu își îndeplinească în mod corect atribuțiile de serviciu.

Ne puteți urmări și pe Google News