Victor Atanasie Stănculescu a cerut magistraţilor să fie eliberat condiţionat. Avocat: "A avut un comportament ireproşabil!"

Victor Atanasie Stănculescu a cerut magistraţilor să fie eliberat condiţionat. Avocat: "A avut un comportament ireproşabil!"

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu a cerut, luni, la Judecătoria Sectorului 4, să fie eliberat condiţionat, avocatul din oficiu care l-a apărat spunând că în cazul acestuia ar trebui să se aplice prevederile legale mai favorabile şi să fie eliberat după executarea unei treimi din pedeapsă.

Victor Atanasie Stănculescu a fost adus, luni dimineaţă, la Judecătoria Sectorului 4 pentru judecarea cererii sale de eliberare condiţionată din penitenciar, după ce a executat o treime din cei 15 ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. Avocatul din oficiu care l-a apărat a arătat în faţa instanţei că sunt întrunite condiţiile pentru eliberarea lui Stănculescu, inclusiv Comisia de la nivelul penitenciarului fiind de acord cu acest lucru. Acesta a mai spus că Victor Atanasie Stănculescu ar trebui să beneficieze de prevederile legale mai favorabile, respectiv vechiul Cod penal, şi să fie eliberat condiţionat după ce a executat o treime din pedeapsă, arătând totodată că acesta a avut un comportament "ireproşabil" în penitenciar. În pronunţare! Procurorul de şedinţă a cerut instanţei respingerea cererii lui Stănculescu, pe motiv că fapta pentru care a fost condamnat este deosebit de gravă, astfel că acesta trebuie să continue executarea pedepsei în regim de detenţie. Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 a rămas în pronunţare şi urmează să stabilească dacă Stănculescu va fi sau nu eliberat condiţionat. Victor Atanasie Stănculescu a solicitat, în 24 februarie, Judecătoriei Sectorului 4, să fie eliberat condiţionat. Fostul general, în vârstă de 85 de ani, încarcerat din octombrie 2008, a arătat, în cererea de eliberare condiţionată, că a executat mai bine de cinci ani de închisoare din pedeapsa de 15 ani la care a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Ne puteți urmări și pe Google News