Ce reacție a provocat în UNGARIA declararea celor patru ”indezirabili”. Cine sunt aceștia și care e istoria organizațiilor din care fac parte

Ce reacție a provocat în UNGARIA declararea celor patru ”indezirabili”. Cine sunt aceștia și care e istoria organizațiilor din care fac parte

Presa maghiară nu pare să acorde mare interes faptului că patru maghiari au fost declarați ”indezirabili” de autoritățile din România. Cu excepția agenției maghiare de presă MTI, cele mai mari publicații din țara vecină s-au mulțumit până acum să prezinte sec, știrea.

Patru extremişti maghiari, INTERZIŞI ÎN ROMÂNIA | FOTO Autorităţile din România au interzis mai multor cetăţeni unguri să pătrundă pe teritoriul său, evocând un comportament extremist "demonstrat împotriva României". Sunt vizaţi membri şi simpatizanţi din cadrul unor organizaţii naţionaliste radicale ungureşti ca Jobbik, "Mişcarea de Tineret 64 de judeţe", Betyarsereg şi Noua Gardă, a anunţat vineri Ministerul român de Interne.

  • Citiţi mai mult: Adolescent AMENINŢAT după ce a purtat TRICOLORUL românesc de Ziua Maghiarilor. Reacţia unei colege: "Eu nu pot să înţeleg de ce ne răzbunăm"

Imediat după ce şeful Gărzii Maghiare din Ardeal Mikola Bela, Szavay Istvan, membru Jobbik şi deputat în Parlamentul ungar, György Gyula Zagyva, alt parlamentar Jobbik și Zsolt Tyirityán, fondatorul Oștii Haiducilor au fost declarați indezirabili, reprezentanții Jobbik au anunțat că nu acceptă o astfel de decizie din partea României.

Primul care a reacționat a fost parlamentarul Istvan Szavay. Politicianul s-a declarat ”revoltat” și a spus că el consideră că există mai multe implicații politice interne din partea României, între care neînțelegerile între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta, iar partidul Jobbik  a devenit o victimă colaterală. El crede că mișcarea are ca scop intimidarea maghiarilor din Transilvania.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • EXCLUSIV. Ținutul Secuiesc, așa cum nu îl vezi niciodată la TV. Ce fac ungurii în Mureș și Harghita FOTOREPORTAJ

Istvan Szavay este membru Jobbik şi deputat în Parlamentul ungar. El are 33 de ani și este profesor de istorie şi politolog. Ar fi trebuit să participe, în perioada următoare, la o serie de evenimente care urmează să fie anunțate în Transilvania. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE! György Gyula Zagyva declarant indezirabil și de Serbia

Colegul său de partid și de Parlament declarat de asemenea indezirabil, György Gyula Zagyva, are 37 de ani, și este de asemenea membru al Mișcării de Tineret din cele 64 de Comitate. El a fost  și liderul acestei mișcări și e cunoscut pentru acțiunile lui extremist. Din aceeași cauză, în urmă cu cinci ani ( în 2009), autoritățile de la Belgrad i-au interzis accesul pe teritoriul Serbiei, timp de doi ani. Sârbii menționau că acesta ar fi desfășurat acțiuni extremiste într-o provincie sârbă în care locuiește un număr important de maghiari.

  • Citiţi mai mult: VIDEO. Extremiștii de la Jobbik, cercetați pentru FINANȚĂRI din Rusia și Iran. NEONAZISTUL Vona Gabor a fost printre cei care au făcut SCANDAL la Târgu Mureş

Garda Maghiară a fost scoasă în afara legii în Ungaria

Mikola Bela, şeful Gărzii Maghiare din Ardeal, este acuzat că a avut manifestări xenofobe, antisemite şi că a desfăşurat activităţi împotriva ordinii constituţionale. Potrivit presei, Mikola Bela locuieşte în Târgu Mureş din 2011, și că a primit drept de ședere pe cinci ani.  În ultima perioadă el a lansat mai multe pentru declaraţii de susţinere a autonomiei Ţinutului Secuiesc. Garda Maghiară este o organizație de extremă dreapta din Ungaria, fondată de partidul Jobbik în anul 2007, care, un an mai târziu, în decembrie 2008, a fost scoasă în afara legii de Tribunalul Budapesta. Decizia a fost ulterior confirmată în mod definitiv și irevocabil de Curtea de Apel Budapesta la data de 2 iulie 2009. Liderul Jobbik, Vona Gabor, a fost fondatorul Gărzii, care l-a avut ca lider pe Lajos Fur, fost ministru al Apărării la Budapesta. Mișcarea s-a etalat cu însemne fasciste folosite mai ales în Ungaria Interbelică.

  • Citiţi mai mult: Cum își fac rău maghiarii singuri când răcnesc după autonomie

Cum a cerut Csibi Barna înființarea Plutonului Secuiesc

Garda Maghiară este prezentă și în țara noastră imediat după înființare. Înainte ca Mikola Bela să se stabilească la Târgu Mureș, în Harghita, câțiva tineri  în frunte cu Csibi Barna, au făcut demersuri, încă din 2007, pe lângă liderii Gărzii Maghiare pentru a înființa o subunitate românească, numită Plutonul Secuiesc. Românii din Garda Maghiară și-au făcut simțită prezența prima dată de Ziua Națională a României în 2009, când au manifestat purtând însemne ale Ungariei Mari.

Unul din fondatorii Oștii Haiducilor, în prezent membru în organizație, Zsolt Tyirityán, s-a remarcat din cauza declarațiilor extremiste. De exemplu, potrivit presei maghiare, în 2012, de Ziua Națională a Ungariei, acesta a afirmat că în Ungaria se duce un război rasist. Tyirityán este, probabil, cunoscut mai ales pentru opinia sa că Adolf Hitler este un "politician de mare influență și de calibru european, care  nu a fost încă apreciat la justa valoare”.

  • Citiţi mai mult: Cel mai rău lucru pe care îl pot face românii de 15 martie, Ziua Internațională a Maghiarilor

Potrivit unui interviu acordat în 2010, Oastea haiducilor are scopul de ”a învia genetica luptătorului maghiar”. Ca atare, în organizație sunt primiți numai bărbați viguroși preferabili cu cunoștințe de arte marțiale. (Surse foto: Ultrasliberi.hu, Betyarsereg.hu, Facebook, Digi24). TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Reţeaua mafioţilor care a vândut românilor carne alterată
  • Moscova cere ca Ucraina să nu adere la UE sau NATO
  • Universitatea Harvard a anunţat o descoperire EPOCALĂ, prevazută de EINSTEIN: Sfântul Graal al cosmologiei

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Descoperire controversată. Cui îi aparţine CRANIUL de EXTRATERESTRU / GALERIE FOTO
  • Jacky Kennedy în ţinută de PLAJĂ, într-un SELFIE de acum 60 de ani | FOTO
  • MISTERELE ISTORIEI: De la Triunghiul Bermudelor, la Giulgiul din Torino | GALERIE FOTO