De ce mi-e milă de Gâdea&Comp.

De ce mi-e milă de Gâdea&Comp.

Cei care nu şi-au scos din grilă Antena 3 mai trag cu ochiul la Sinteza zilei. Amatorii de mahala şi jigniri sunt de cele mai multe ori mulţumiţi, oamenii mai serioşi au început să se uite la emisiunea respectivă mai mult ca la o producţie ciudată, amuzantă prin felul cameleonic în care “tribunii” de acolo îşi rotesc opiniile.

Eu mă uit cu din ce în ce mai mare tristeţe. Gâdea&Comp. ar fi un grup de jurnalişti cu merite în viaţa lor, pentru că din acest motiv am şi auzit de ei şi vorbim destul de des despre ei.

Doar că nu prea le mai merge şi ei trăiesc un fel de  început al  sfârşitului. Dacă ar fi fost lăsaţi de capul lor, acum şase luni, de exemplu cu ceea ce susţineau ei atunci, le mai dădeam destul timp de “viaţă” pe micile ecrane.

Doar că viaţa politică din România se schimbă ca o apă curgătoare şi patronul lor, Varanul, are mereu ceva de complotat,  din păcate, aproape, în fiecare zi. În această situaţie Gâdea&Comp. trebuie să se muleze şi să asculte orbeşte de el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când singurul lor subiect era Traian Băsescu le venea mai uşor. Era destul de simplu să toci în fiecare zi aceleaşi teme şi acestea, fiind legate de Preşedinte, le dădeau o aură de mare curaj şi de sacrificiu pe altarul Dreptăţii. Majoritatea membrilor echipei Gâdea&Comp., având o dotare milimetric peste media populaţiei obişnuite, sau în două cazuri sub limita acesteia, i-au făcut ani de zile fără să vrea campanie electorală Preşedintelui,  pentru că acesta a câştigat toate alegerile la care a participat “ducând în spate” acuzele lor.

De un timp viaţa lor s-a schimbat. Sunt obligaţi să scuipe unde au pupat foarte recent. Acest joc i-a pus în încurcătură. I-a zăpăcit.Au înţeles ei , doar din capul lor, că ar mai şi putea ieşi din indicaţiile Varanului şi au început să împroaşte în toate părţile. Aici s-au  văzut lipsa de cultură şi proasta creştere de acasă(nu chiar la toţi membrii echipei). Au început să jignească femei şi oameni de cultură, au sărit în mod evident peste cal. Sute de jurnalişti au protestat în scris împotriva atitudinii lor. S-au făcut liste şi foarte rar, sau niciodată sute de oameni de condei au semnat pentru aceeaşi cauză şi pe aceeaşi listă.

Astăzi Gâdea&Comp. au rămas aproape singuri.

Trăiesc de foarte mulţi ani între jurnalişti (începând cu părinţii mei) şi am observat că majoritatea gazetarilor lucizi se gândesc  şi la viitor. Dacă ei au pretenţia că analizează ce se întâmplă în prezent ar trebui să aibe o părere şi despre ce va fi . Măcar pentru pielea lor. Gâdea&Comp. par să nu înţeleagă nimic. Dosarele “ICA” “Loteria II” şi  “Santaj la Antene” sunt pe internet şi e suficient să le “răsfoieşti ” ca să îţi dai seama că nu este de glumă şi nu este nimic politic.

Pe de altă parte este evident că întreaga configuraţie politică se schimbă. În afară de cei cu dosare penale fără scăpare restul adversarilor lui Traian Băsescu acceptă şi ei că Preşedintele a avut şi are dreptate în multe privinţe şi că majoritatea reformelor promovate de el şi în timpul regimului lui, trebuie continuate.

În aşa fel că Gâdea&Comp. nu prea mai au nici un spor cu ce afirmă seară de seară. Sunt sigur că şi ei ştiu asta. Dar nu reuşesc să iasă de sub influenţa Varanului care se află în ultimele lui zvârcoliri. Unii spun că ar fi prea târziu. Eu nu cred. Mă gândesc la Stănculescu atunci când şi-a pus piciorul în ghips, la mulţi gazetari care şi-au schimbat (cu mare success) părerile şi convingerile. Şi mă mai gândesc la cât de tineri sunt ei,  Gâdea&Comp., de care în prezent îmi este milă.