EVZ EXCLUSIV. Cine este femeia pentru care primarul amorezat Nichita și-a înșelat și soția, și amanta

EVZ EXCLUSIV. Cine este femeia pentru care primarul amorezat Nichita și-a înșelat și soția, și amanta

Noi dezvăluiri ies la iveală din viața agitată a edilului suspendat, Gheorghe Nichita. EVZ prezintă povestea celei mai puternice femei din viața acestuia

Atât amanta cât și soția primarului suspendat Gheorghe Nichita au fost geloase de-a lungul timpului pe această femeie. Tot Iașiul o cunoaște sub numele de „Prințesa edilului”. În momentul în care relația amoroasă dintre Gheorghe Nichita și Adina Samson a ieșit în spațiul public, toți apropiații s-au mirat pentru că știau că edilul era apropiat mai tare de o altă femeie. Denisa Ionașcu, cea despre care s-a discutat ani de zile că ar fi amanta oficială a primarului Nichita, ar fi primit de la acesta mult mai multe lucruri decât amanta care l-a băgat în pușcărie și l-a suspendat din funcție.

FOTO: Florentina Nichita, fosta soție

Ne puteți urmări și pe Google News

Mașini scumpe și excursii în străinătate

Reporterii EVZ prezintă astăzi, în exlusivitate, povestea necenzurată a celei mai puternice femei din viața edilului de la Iași. Apropiații lui Gheorge Nichita ne-au dezvăluit că acesta obișnuia să cheltuiască sume exorbitante pe excursii exotice, ori pe cadouri extravagante. Obsesia sa pentru Adina Samson l-a costat funcția și chiar libertatea. Pentru o altă femeie însă, Nichita ar fi făcut mult mai mult. I-ar fi pus la dispoziție casă, mașini și, cel mai mult, i-ar fi încredințat ceea ce avea el mai de preț: aproape întreaga putere din Primăria municipiului Iași ar fi încăput pe mâinile Denisei Ionașcu, o tânară ce i-a căzut cu tronc primarului Gheorghe Nichita și care, în numai câțiva ani, a escaladat ierarhia primăriei până la vârf. Nichita ar fi fost alături de Denisa Ionașcu la fiecare pas pe care l-a făcut în cariera sa. Astfel, aceasta a promovat de la simplu jurist, la șef al Serviciului Juridic, poziție pe care a părăsito pentru a urca pe scaunul de secretar al Consiliului Local. Nici un document important din Primăria Iași nu iese fără aprobarea acestei femei. Denisa Ionașcu s-ar fi bucurat de privilegii deosebite din partea primăriei, la care alți funcționari nici măcar nu îndrăznesc sa viseze. „Periodic, Gheorghe Nichita a avut grijă sa reînnoiască parcul auto al primăriei. De fiecare dată, autoturismele cu dotări și confort de top au fost date spre folosință Denisei Ionașcu, deși aceasta nu are în fișa postului atribuții de reprezentare sau care să necesite deplasări periodice în interesul instituției. De asemenea, acesta a fost plecată de-a lungul timpul în excursii cu destinații de vis, finanțate din banii primăriei”, ne-au dezvăluit surse din Primăria Iași.

FOTO: Adina Samson, fosta amantă

Apartament de serviciu cu chirie de 5 euro

Pentru ca tânăra să nu duca lipsă de nimic, în anul 2006, Gheorghe Nichita ar fi dat ordin ca din fondul locativ al Primăriei Iași să i se repartizeze o locuință Denisei Ionașcu care, pe atunci domnișoară fiind, purta numele de Bărbăscu. În Iași, peste 4.000 de familii așteaptă să primească o locuință socială. Denisa a primit un apartament într-un bloc nou-nouț. „Chiria este modică, iar contractul de închiriere a fost modificat. Astfel, pentru un apartament în suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, cu două camere, Denisa s-a angajat să plătească o chirie lunară în cuantum de numai 23 de lei. Mai exact, aproximativ 5 euro pentru un apartament, care în zonă este scos la închiriat pentru sume cuprinse între 250 și 300 de euro pe lună”, ne-au spus aceleași surse.

FOTO: Contractul de închiriere a fost modifi cat

Deși modelul de contract prevedea o durată, adică un termen la care acesta expiră și putea fi reînnoit doar cu acordul ambelor părți, au fost făcute modificări grosolane. După cum se poate observa în documentele intrate în posesia EVZ, locul în care trebuia trecută data expirării a fost acoperit cu o pastă de culoare neagră, după care a fost scris de mână că acest contract expiră la încetarea contractului de muncă. În dreptul acestei modificări a semnat directorul Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, Letiția Palaga.

Și-a ridicat vilă, dar nu a renunțat la apartament

După câțiva ani, Denisa Ionașcu s-a măritat și împreună cu soțul și-a ridicat o vilă pe un teren situat în coasta Iașului. De altfel, acest imobil este menționat și în declarația de avere, ca fiind construit din anul 2011. Din acel moment, Denisa Ionașcu trebuia să renunțe la apartamentul de serviciu. Nu a făcut acest lucru, ba mai mult, l-a subînchiriat. Vila ridicată lângă Iași este una dintre cele mai luxoase din zonă. Funcționarii care lucrează de zeci de ani în Primăria Iași susțin că este cea mai scumpă vilă a unui angajat din această instituție.

FOTO: Vila din Valea Lupului are 140 de metri pătrați și este trecută în declarația de avere a Denisei Ionașcu FOTO: EVZ

Datorii la chirie și întreținere

„Prințesa primarului” nu și-a achitat facturile la întreținere și la chirie. Astfel, după cum se poate observa din listele de plată, Denisa Ionașcu, menționată în tabele după numele de domnișoară Denisa Liliana Bărbăscu, înregistrează datorii de aproximativ 1.200 lei la întreținere și de 384 lei, plus penalități de 12 lei, la plata chiriei. Confruntată cu aceste documente, femeia a declarat că în apartament locuiește doar ea și fiica, refuzând să răspundă la întrebările legate de relația pe care a avut-o și o are cu primarul suspendat Gheorghe Nichita. „Nu vreau că comentez această situație. În acel apartament al Primăriei locuiesc doar eu și fiica mea. Nu am ce să spun despre datorii sau despre casă”, a spus Denis Ionașcu, după care a închis telefonul. Declarația acesteia este contrazisă de evidențe și de declarațiile vecinilor de pe strada Cetinei din Valea Lupului, acolo unde a fost ridicată vila. În fiecare zi, Denisa se întoarce de la serviciu la vilă și pleacă a doua zi dimineață. În apartamentul închiriat de la primarie locuiește o altă familie, așa cum rezultă din verificările făcute de reporterii EVZ.

FOTO: La o chirie de 23 de lei pe lună, Denisa Ionașcu a acumulat datorii de 384 de lei, în 16 luni

„Prințesa” edilului și arhitectul au blocat orașul

În timpul crizei fără precedent prin care trece administrația locală, cei mai importanți funcționari au plecat în concediu și au blocat Iașiul. Fără semnătura Denisei Ionașcu, secretarul Consiliulului Local, și a arhitectului șef Tudor Vericeanu, din primărie nu mai pleacă nicio autorizație de construire. S-a ajuns în această situație după ce administrația locală nu a reușit să actualizeze Planul Urbanistic General (PUG). Valabilitatea PUG al Iașiului a expirat în 2010, dar a beneficiat de două prelungiri, asumate prin Ordonanță de Guvern.

FOTO: Primarul suspendat Nichita se află sub control judiciar, după ce a pus Poliția Locală pe urmele Adinei Samson FOTO: EVZ

Cu toate acestea, la Comisia de Urbanism s-au adunat zeci de reclamații privind posibilele abuzuri ale arhitectului șef Tudor Vericeanu, care a autorizat blocuri și de opt nivele în zone de case. Orașul a fost aruncat într-un haos total din acest punct de vedere, fiind construite imobile pe trotuare sau chiar pe străzile publice. Totodată, și activitatea Comisiei Locale de Fond Funciar este blocată. După suspendarea lui Gheorghe Nichita, prefectul Dan Carlan nu a desemnat un înlocuitor al acestuia în Comisie de Fond Funciar, iar secretarul Denisa Ionașcu se află în concediu.

Și activitatea de comunicare a înghețat, astfel încât reprezentanții municipalitațiii refuză să comenteze în vreun fel situația Denisei Ionașcu. Nici primarul suspendat Gheorghe Nichita nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere.