Știrea despre ANCHETAREA lui Ponta face ÎNCONJURUL lumii

Știrea despre ANCHETAREA lui Ponta face ÎNCONJURUL lumii

Presa internațională de vineri a acordat spații importante declanșării urmăririi penale împotriva permierului român Victor Ponta, suspectat de complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri, spălare de bani și conflict de interese.

BBC precizează că ancheta DNA vizează activitatea de avocat a lui Victor Ponta din perioada 2007 - 2008. Agenția de știri britanică informează că președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului demisia, prezentând și răspunsul acestuia, că doar Parlamentul este cel care îl poate demite.

La rândul său, agenția Reuters titrează: „Prim-ministrul uneia dintre cele mai sărace și corpute țări din UE, Victor Ponta, este urmărit penal pentru fals și spălare de bani”. Reuters arată că ultimul dintre politicienii vizați de ancheta DNA, premierul Ponta, a supraviețuit după numeroase scandaluri, dar că are poziția slăbită, după înfrângerea din alegerile prezindețiale.

Bloomberg amintește de scandalul de plagiat care i-a știrbit lui Victor Ponta imaginea încă de la începutul mandatului de premier și informează că, după anunțul urmăririi penale a lui Ponta, leul a cunoscut cea mai mare devalorizare a sa din ultima lună.

Ne puteți urmări și pe Google News