Se întoarce Răsvan Popescu în fruntea CNA. Candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului

Se întoarce Răsvan Popescu în fruntea CNA. Candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului

Șase membri CNA au sesizat Parlamentul și a cerut schimbarea Laurei Georgescu din funcția de președinte al CNA. Postul de vicepreședinte nu a mai fost ocupat de 7 luni!

Răsvan Popescu, fostul președinte al CNA, şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Național al Audiovizualului, care este vacantă din septembrie 2014, după ce Viorel Vasile Buda şi-a dat demisia, invocând motive personale. Candidat la funcția de vicepreședinte fusese si Lorand Turos. Acesta și-a retras însă candidatura după ședinta din 19 martie, când Șase membri CNA au sesizat Parlamentul și a cerut schimbarea Laurei Georgescu din funcția de președinte al CNA. Turoș a spus atunci că-și retrage condidatura și a părăsit sala.

CNA traversează o perioadă tulbure, marcată de conflicte interne, de contestarea preşedintelui de către majoritatea membrilor şi de anchete judiciare asupra instituţiei. În acest context, la îndemnul unor colegi, mi-am depus candidatura la funcţia vacantă de vicepreşedinte. Cred că experienţa mea de om care am condus instituţia timp de cinci ani, fără probleme deosebite, agreat de majoritatea colegilor mei şi de funcţionarii instituţiei, poate fi de folos”, a declarat Răsvan Popescu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului numără 11 membri: Laura Georgescu (preşedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea, dintre care 6 contestă poziția Laurei Georgescu. În condițiile indisponibilității de orice natură a președintelui, CNA poate fi condus de vicepreședinte.

Ne puteți urmări și pe Google News