Alina Gorghiu anunţa că PNL pregăteşte intrarea la guvernare. "Guvernul e şubred, trebuie să plece şi mai devreme sau mai târziu va face implozie"

Alina Gorghiu anunţa că PNL pregăteşte intrarea la guvernare. "Guvernul e şubred, trebuie să plece şi mai devreme sau mai târziu va face implozie"

Liberalii au început deja discuţiile cu parlamentarii din alte partide pentru susţinerea moţiunii de cenzură, a declarat Alina Gorghiu într-un interviu acordat Ziare.com.

"Discuţii am şi eu, au şi colegii mei cu foarte mulţi colegi din Parlament. Dar nu negociem venirea unor parlamentari în PNL, nu se acceptă traseisti, şi nu se negociază voturi la moţiune contra poziţii executive. PNL se pregăteşte temeinic pentru guvernare. E important să înţelegem că orice zi la guvernare a PSD în frunte cu Victor Ponta e toxică pentru România", a declarat Alina Gorghiu.

Despre viitorii miniștrii ai PNL, Gorghiu a precizat că trebuie să fie "oameni cu specializare". "În funcţii excutive nu are ce caută o persoană împotriva căreia a fost începută urmărirea penală", a punctat Gorghiu.

"PNL ar putea sta să vadă cum se erodează PSD câteva luni, cum spune dl Quintus, chiar un an. Dar pentru România PSD la guvernare înseamnă un eşec, costuri pentru economie, pe plan extern, o mare vulnerabilitate la adresa statului de drept. În Parlament există două legi ale actualei majorităţi pe subiectul amnistiei, avem un proiect al PNL privind urgentarea procedurilor de ridicare a imunităţii care e ţinut la sertar. Sunt lucruri care ne îndeamnă să nu ratăm acest exerciţiu anunţat public. Dorim că programul de guvernare să fie unul cu cel puţin câteva proiecte de anvergură şi domnul Predoiu lucrează la asta până pe 28 februarie. Guvernul e şubred, trebuie să plece şi mai devreme sau mai târziu va face implozie. Sunt atât de mari presiunile de la baronii locali, din afară PSD, încât Victor Ponta îşi bea degeaba cafeaua la Palatul Victoria", a mai spus Gorghiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, președintele PNL a precizat că, în urma fuziunii PNL-PDL, premierul va fi din partea fostului PDL, iar acesta a fost desemnat în persoana lui Cătălin Predoiu.