PNL-istul VERGIL CHIȚAC vrea REPUBLICĂ PREZIDENȚIALĂ : “Președintele este sursa cea mai legitimă a exercitării puterii”

PNL-istul VERGIL CHIȚAC vrea REPUBLICĂ PREZIDENȚIALĂ : “Președintele este sursa cea mai legitimă a exercitării puterii”

Președintele filialei PNL Constanța, Vergil Chițac, aflat în fruntea listei de candidați la Senat, susține că prezența tot mai scăzută la vot a românilor va transforma Parlamentul într-un for nelegitim și nereprezentativ. De aceea, la modificarea Constituției, va milita pentru o republică prezidențială, șeful statului fiind adevărata putere legitimă.

  Vergil Chițac estimează că, “având în vedere trendul din 90 încoace, din ce în ce mai puțină lume se prezintă la vot”, numărul românior care se vor prezenta, duminică, la urne va relativ mic. “Parlamentul care va rezulta, din punctul meu de vedere, va fi, moral, nelegitim și nereprezentiv. Și, în contextul schimbării Constituției, cu siguranță va fi nevoie să ne uităm dacă nu cumva o republică prezidențială este mult mai corectă din punct de vedere al exercitării puterii legitime”, a declarat, Vergil Chițac, într-o conferință de presă.

Liderul PNL Constanța va susține “ca arhitectura viitoare a Constituției să reflecte un mod normal de exercitare a puterii legitime”. Vergil Chițac a venit și cu argumente în sprijinul susținerii republicii prezidențiale, precizând că face referire la instituția prezidențială și nu la Klaus Iohannis. “Pentru că dacă parlamentul nu are puterea legitimă pe care trebuie să i-o dea poporul, noi ne uităm în sus. Și ce vedem? Președintele. Este cel mai votat om, este omul care este sursa cea mai legitimă a  exercitării  puterii. Nu văd altă soluție”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News