Transportatorii cer înghețarea tarifelor RCA, prin ordonanță

Transportatorii cer înghețarea tarifelor RCA, prin ordonanță

Patronatele din transporturile rutiere solicită Guvernului să îngheţe tarifele RCA prin intermediul unei Ordonanţe de Urgenţă, la valorile medii din raportul Milliman, şi conform cu propunerile transportatorilor trimise Executivului la începutul lunii august, potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Proiectul de ordonanță privind noile norme RCA se află deja publicat pe site-ul Finanțelor, dar, susțin transportatorii, acesta include doar norme generale.

„Actuala Ordonanţă de Urgenţă, publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe, este doar generală şi nu limitează tarifele RCA, transportatorii rutieri fiind nemulţumiţi de forma acesteia, urmând ca, în data de 15 septembrie 2016, să se organizeze un protest naţional împotriva creşterii tarifelor RCA”, scrie în comunicat.

„ Guvernul poate limita tarifele RCA conform Legii Concurenţei 21/1996, modificată şi completată în 2016, iar Consiliul Concurenţei investighează de 2 ani piaţa asigurărilor din România împotriva unor practici neconcurenţiale, practici care au fost dovedite în raportul Milliman, întocmit la cererea ASF şi trimis către Parlament”, notează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sistemul bonus-malus nu funcţionează, tarifele RCA au crescut de două - trei ori, iar acordarea bonusului de către firmele de asigurare nu mai îndeplineşte scopul pentru care a fost creat, încălcându-se Norma Nr.23/2014”, mai scrie în comunicatul citat.