DIICOT: Informațiile clienților CEC Bank nu au fost afectate de hackeri!

DIICOT: Informațiile clienților CEC Bank nu au fost afectate de hackeri!

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a reacționat la informațiile apărute sâmbătă în presă potrivit cărora un hacker ar fi atacat baza de date cu clienții CEC Bank. DIICOT precizează că este vorba despre un caz vechi, iar suspecții au fost deja trimiși în judecată, în toamna lui 2015.

„Bazele de date cu clienți și financiare ale CEC BANK nu au fost afectate și cu atât mai puțin compromise prin activitatea infracționala a persoanelor, care, de altfel, fuseseră trimise în judecată prin rechizitoriul din data de 03.07.2015. La momentul respectiv, în urma unei știri prezentate în aceiași termeni, pentru a evita emoțiile ce puteau fi create în rândul clienților CEC BANK ca urmare a prezentării eronate a modului de săvârșire a infracțiunii, DIICOT comunicase în ce a constat activitatea infracționala si măsurile legale luate pentru tragerea la răspundere penală a inculpaților”, scrie în comunicatul DIICOT.

Instituția precizează că  pe 09.05.2016 inculpații au fost condamnați,în primă instanță, la pedepse de 11ani închisoare cu executare,9 ani închisoare cu executare și respectiv 1an și 3 luni închisoare cu suspendare.

„ Considerăm ca retransmiterea cu caracter de noutate a unei informații care are o vechime mai mare de un an poate fi de natură de a induce confuzie în rândul opiniei publice, motiv pentru care solicităm canalelor media să rectifice știrea astfel apărută și să informeze corect publicul cu privire la cauza menționată, pentru a împiedica o eventuală interpretare eronată a evenimentelor”, mai scrie în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News