Reghecampf pleacă de la Steaua, dacă nu ia titlul | EXCLUSIV EVZ

Reghecampf pleacă de la Steaua, dacă nu ia titlul | EXCLUSIV EVZ

Antrenorul nu va mai continua la gruparea „roș-albastră”, în cazul în care va pierde campionatul, mai ales că relația cu patronul a devenit foarte tensionată

Steaua a ieșit șifonată după derby-ul cu Dinamo, din cadrul etapei a 6-a a play-offului Ligii I. „Roș-albaștrii” au dat impresia că au meciul în mână, dar la final au remizat scor 1-1.

Astfel, distanța de Astra s-a mărit la trei puncte, iar etapa viitoare, cele două echipe se vor afla față în față. Evenimentele petrecute la finalul „Unicului Derby” au arătat că relația dintre Laurențiu Reghecampf și Gigi Becali este în mare suferință. Patronul l-a criticat pe antrenor și după jocul cu ASA Târgu Mureș (scor 2-1), atunci când i-a adresat întrebarea: „Te crezi geniu?”, iar acum a ținut să traseze linia dintre el și „Reghe”.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Laurențiu Reghecampf

„E normal să primești ordine”

Miercuri, Steaua va juca în deplasare, cu Astra, în returul semifinalelor Cupei Ligii, iar Gigi i-a dat un ordin clar antrenorului: „Niciunul dintre jucătorii de bază nu va fi titular, vor fi numai rezerve. Să demonstreze de ce sunt jucători la Steaua. Asta e strategia mea, nu că Becali impune ceva. E normal să primești ordine de la stăpân. Nu poți să decizi tu ce vrea clubul ăsta”, a spus finanțatorul, la Sport.ro, ieri.

Conform unui apropiat al staff-ului Stelei, Reghecampf a luat foc când a auzit că Gigi îi impune public ce strategie să folosească. Antrenorul a fost deranjat în ultima vreme și de alte decizii luate de Becali, la care el a fost nevoit să se supună. Excluderea din lot a lui Thaer Bawab și a lui Timo Gebhart (readus în lot, dar nefolosit la jocul cu Dinamo). Reghecampf a spus că va pleca de la Steaua, dacă va eșua la finalul sezonului și va rata titlul. „Nu mai are rost să stau să accept situația asta, mai ales dacă nu iau titlul. Eu nu accept ordine de la stăpân”, a spus „Reghe”.

Eșecurile Bawab și Gebhart

Tehnicianul nu mai are liniștea din primul mandat, dar nici lucrurile nu mai merg la fel de bine. Alex Bourceanu și Mihai Pintilii sunt umbrele jucătorilor care făceau legea la mjlocul terenului, în urmă cu două-trei sezoane, iar transferurile din iarnă au fost ratate complet. Becali i-a reproșat lui Reghecampf că a mizat pe Bawab și Gebhart, jucători ce nu s-au remarcat cu nimic, și asta după ce, în iarnă, finanțatorul a anunțat public că Paul Pârvulescu nu va juca la Steaua. Fundașul fusese readus la echipă de „Reghe”, nașul său, dar a fost expediat la ASA Târgu Mureș.

După meciul cu Dinamo, extrem de afectată a fost și Anamaria Prodan. Soția tehnicianului stelist a fost jignită de o coregrafie a ultrașilor dinamoviști și a dat o replică vulgară, greu de reprodus, pe contul de Facebook. Ea i-a transmis soțului ei că e cazul să se gândească bine dacă mai e cazul să rămână î

„L-a mitraliat” pe Stanciu

Un alt motiv pentru care Laurențiu Reghecampf s-a supărat pe Gigi Becali este legat de criticile publice pe care finanțatorul le aduce jucătorilor.

FOTO: Gigi Becali

După meciul cu Dinamo, țap ispășitor a fost găsit Nicușor Stanciu, cel mai constant jucător al „roșalbaștrilor”, în acest sezon, urmărit de scouterii formației italiene AC Milan.

„Vai de capul lui... Marele fotbalist”

„A venit AC Milan, îl ia AC Milan! Vai de capul lui! Îi dau eu bani lui AC Milan să scap de el. 10 milioane dă AC Milan pe el. El crede că fotbalul e așa... Marele fotbalist... E bun și egalul până la urmă, trebuie să câștigăm cu Astra. Dacă mai joacă Stanciu titular trebuie să uităm de campionat. Pe mine nu mă interesează arbitrajul, mă interesează Stanciu că a pierdut meciul”, a tunat Becali.

Pe de altă parte, Laurențiu Reghecampf a fost pus la punct de patron, după ce a lăsat de înțeles că unele echipe nu se întrebuințează la fel de mult în partidele cu Dinamo, așa cum o fac contra Stelei. Vizați au fost dinamoviștii, învinși fără probleme de Astra Giurgiu, scor 1-4.

„Sunteți penibili!”

Gigi Becali l-a contracarat pe antrenorul Stelei și a dezvăluit ce i-a transmis atât lui, cât și lui Meme Stoica, directorul sportiv, legat de acest subiect.

„Am vorbit aseară cu Reghe. Băi, terminați cu declarațiile astea. Și tu, și Meme. Asta i-am zis. Nu e adevărat că Dinamo nu și-a aparat corect șansele cu Astra. Dacă o băteau pe Astra erau candidați la titlu. Terminați că sunteți penibili! Cum să nu-și apere corect șansele? Nu este adevărat! Mircea Rednic le-a dat o replică extraordinară: noi am jucat și diferența a făcut-o Alibec. Dacă Essombe ratează la 0-0 cu Astra, altfel era la 1-0 și la revedere”, a declarat Becali.