Reacţia diplomaţiei israeliene cu privire la spionajul şefei DNA

Reacţia diplomaţiei israeliene cu privire la spionajul şefei DNA

România şi Israel se bucură de relaţii excelente de colaborare iar arestarea celor doi cetăţeni israelieni care lucrau sub acoperire pentru o firmă privată de spionaj şi au desfăşurat o activitate de spionare a unui înalt oficial român nu va afecta în niciun fel această legătură, a anunţat joi un diplomat de la Ierusalim.

Potrivit aceleiaşi surse, Guvernul Româiei a înţeles faptul că cei doi spioni ai companiei Black Cube au acţionat pe cont propriu, argumentând prin exemplu că, dacă un cetăţean român este arestat pe teritoriul Israelului, acesta nu va face responsabilă România pentru faptele sale, a menţionat oficialul citat sub protecţia anonimatului.

Potrivit acestui oficial, Guvernul României înțelege că cei doi cetățeni israelieni care erau angajați ai companiei Black Cube sunt pe cont propriu și lucrau pentru o companie privată. Dacă un cetățean român este arestat în Israel, Israelul nu face responsabilă România pentru aceasta, a subliniat oficialul citat sub acoperirea anonimatului, scrie Digi 24.