Război între jucătoriii din energie și arbitrul pieței: Electrica dă în judecată ANRE pentru că a stabilit tarife prea mici

Război între jucătoriii din energie și arbitrul pieței: Electrica dă în judecată ANRE pentru că a stabilit tarife prea mici

Electrica (EL) şi filialele sale au cerut în instanţă anularea unui ordin al ANRE care a eliminat pragul minim privind scăderea tarifelor de distribuţie şi a condus în acest an la stabilirea unor tarife mai mici chiar şi cu peste 14% pentru operaţiunile de distribuţie ale companiei.

Electrica, Electrica Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud solicită anularea ordinului ANRE 165 din decembrie anul trecut, prin care se modifică metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, se menționează într-un comunicat trimis Bursei de valori Bucureşti (BVB).

Inițial, tarifele de distribuţie puteau varia anual în termeni reali cu maxim 10% pentru tarifele specifice de distribuţie şi cu 7% pentru tariful mediu ponderat, potrivit nonrmelor ANRE.

Ordinul 165 al ANRE a eliminat însă  limitele inferioare ale scăderilor, dar le-a păstrat pe cele pentru creşteri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reducerea tarifelor de distribuţie a antrenat de la 1 ianuarie o scădere uşoară a preţurilor pentru consumatorii finali.