Parlamentul Italiei a fost DIZOLVAT! Urmează ALEGERI LEGISLATIVE

Parlamentul Italiei a fost DIZOLVAT! Urmează ALEGERI LEGISLATIVE

Președintele Sergio Mattarella a dizolvat Parlamentul de la Roma, campania pentru alegerile legislative, care ar urma să se desfășoare în martie, fiind oficial lansată.

Data exactă a scrutinului va fi stabilită de un Consiliu de Miniștri. Parlamentul de la Roma se afla aproape de sfârșitul mandatului, informează Agerpres.ro.

Premierul Paolo Gentiloni l-a înștiințat pe președintele Italiei că activitatea actualului legislativ, care a fost ales în 2013, s-a încheiat odată cu adoptarea bugetului pe 2018. Anunțul a fost făcut la Palatul Quirinal (sediul preşedinţiei).

Paolo Gentiloni este al treilea premier al acestei legislaturi, după Enrico Letta și Matteo Renzi. Acesta va rămâne în funcție până la desemnarea noului parlament, sau mai mult, în cazul în care incertitudinea va persista.

Ne puteți urmări și pe Google News

Principalele trei forțe politice care ar putea să formeze o coaliţie sunt  dreapta, centru-stânga şi naţionaliştii din Mişcarea 5 Stele. Intenția lor scăzută de a forma această colaiție ar putea conduce la un legislativ fără  majoritate clară.