Şoferi ROMÂNI exploataţi în BELGIA. 142 de CAMIOANE au fost SECHESTRATE

Şoferi ROMÂNI exploataţi în BELGIA. 142 de CAMIOANE au fost SECHESTRATE

Poliţia din Belgia a sechestrat în această săptămână 142 de camioane ale unei firme de transport din oraşul Ghent, cu sediul social în România, informează siteul Uomini e Transporti.

Potrivit poliţiştilor din Belgia firma nu are relații directe cu clienții și operează prin intermediar, iar sediul legal al firmei s-ar afla în România. Camioanele se aflau într-o parcare din localitatea Vlierzele. Percheziţii s-au făcut şi la casa de din Wichelen a managerului român.

Sediul din România ar fi de fațadă deoarece firma funcționează exclusiv în Belgia. Inspectoratul Teritorial de Muncă din orașul Ghent susține că firma făcea dumping social, plătind șoferii români cu salarii mai mici și le oferea condiții de lucru mai proaste decât cele prevăzute de legislația belgiană.

Pentru a dovedi acest lucru autoritățile belgiene au arătat că respectivele camioane nu ajungeau niciodată la sediul din România, circulând doar în Belgia și în țări din vestul Europei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acţiunea poliţiei a fost precedată de o serie de plângeri venite din partea localnicilor privind unele neplăceri şi incidente, acestea adaugându-se acuzaţiilor că şoferii ar trăi în camioane, lucrând la preţuri de dumping. Poliţiştii au găsit mai mulţi şoferi şi mecanici care locuiau într-un container şi aveau la dispoziţie o toaletă şi un duş, dar fără apă curentă. Aşa că managerii companiei sunt suspectaţi şi de trafic de fiinţe umane.