Tudorel Toader, REACȚIE FERMĂ după protestul magistraților. „Au restricţiile pe care le prevede Constituţia...” Informații de ULTIMĂ ORĂ!

Tudorel Toader, REACȚIE FERMĂ după protestul magistraților. „Au restricţiile pe care le prevede Constituţia...” Informații de ULTIMĂ ORĂ!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a oferit o primă reacţie în această dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, cu privire la protestele de amploare ale magistraţilor din Capitală, dar şi din ţară. Acesta a explicat în ce calitate pot protesta aceștia, dar și când încalcă Legea Fundamentală.

Ministrul susţine că se va documenta asupra subiectului, însă, la prima vedere, poate spune doar că şi magistraţii, în calitatea lor de cetăţeni, au dreptul de a protesta.

Curtea de Apel București se DELIMITEAZĂ sec de PROTESTELE magistraților

"În calitate de cetăţeni, magistraţii îşi pot exprima toate drepturile pe care legea le conferă. În calitate de magistraţi, au restricţiile pe care le prevede Constituţia şi pe care le prevăd legile speciale, pe de altă parte. În calitate de cetăţeni, la modul organizat sau spontan pot protesta, în calitate de magistraţi, trebuie să respecte legea fundamentală şi legile speciale. După ce mă voi documenta, voi exprima un punct de vedere mai documentat.", a declarat Tudorel Toader.

Judecatorii protestează! Magistrații din Cluj au ieșit în stradă! Se pregătește un mega protest la Curtea de Apel București

Peste 100 de judecători și procurori din cadrul razei teritoriale a Curții de Apel Cluj au ieșit în fața Palatului de Justiție din Cluj Napoca, și au protestat, în tăcere, timp de 15 minute, împotriva intenției Parlamentului de a modifica legile Justiției și a unor prevederi din Codul Penal și Codul de Procedură Penală.   Judecătorul Cristi Danileț, prezent în centrul protestului a precizat că judecătorii și procurorii nu sunt de acord cu modificările la Legile Justiției și la Codurile Penale.

 

Ne puteți urmări și pe Google News