România își face calculele pentru „optimi”

România își face calculele pentru „optimi”

„Tricolorele” au câștigat eroic al doilea meci de la Campionatul Mondial din Germania și au urcat pe primul loc în Grupa A

Handbalistele noastre au reușit, ieri, un rezultat remarcabil în meciul de la Trier. După primul hop, cel cu Paraguay (scor 29-17), România a izbutit și a triumfat și în al doilea meci din Grupa A, scor 31-28, cu Slovenia, echipă ce a învins, vineri, vicecampioana Olimpică și favorita grupei la acest Mondial, Franța (24-23). Ieri, elevele lui Ambros Martin au intrat cu greu în joc, iar inițial părea că Slovenia va repeta figura frumoasă din primul meci.

Neagu, din nou magistrală

Cu greu, „tricolorele” au putut să înghețe tabela la 14- 14, la pauză, dar în actul secund jocul le-a revenit româncelor. Grație celor două victorii, România a trecut în fruntea Grupei A. Golurile României în duelul cu Slovenia au fost marcate de: Neagu (11), Pintea (6), Elisei (4), Buceschi (5), Udriştoiu (4), Geiger (1), la care se adaugă și o zi de excepție a portăriței Dedu. Astfel, cu două victorii bifate, româncele au făcut un pas important către „optimi”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mâine, selecționata României va evolua cu Spania (ora 21.30), cu Angola pe 7 decembrie, (19.00), iar ultimul meci din Grupa A va fi contra Franței (8 decembrie, ora 19.00). „Am început mai slab, şi eu, şi echipa, dar am rămas unite şi am reuşit ceea ce ne-am propus”, a Eliza Buceschi, după meci.