Cercetătorii au DECIS: TREI cafele PE ZI ne ÎNDEPĂRTEAZĂ de MEDICI

Cercetătorii au DECIS: TREI cafele PE ZI ne ÎNDEPĂRTEAZĂ de MEDICI

TREI cafele pe zi, îndepărtează medicii de noi. Universităţile din Southampton şi Edimburgh subliniază că a bea cafea reduce riscul de tumori cu 18%.

Să bei trei sau patru cafele pe zi înseamnă mai multe beneficii decât probleme de sănătate: acum, oamenii de ştiinţă o demonstrează. Un studiu condus de cele două universităţi inventariind circa 200 de precedente cercetări, susţine că a bea până la patru cafele zilnic este eficace mai ales în prevenirea unor tipologii de tumori, în bolile cardiocirculatorii, combaterea diabetului, a demenţei senile şi problemele de ficat.

Diferitele cercetări folosite ca bază pentru noul studiu - publicat în revista sectorială BMJ - au mers înainte cu alte finalităţi, dar datele lor au apărut utilizabile lui Robin Poole, care a condus echipele celor două universităţi engleze. Consumul de cafea e legat de un risc scăzut de deces prematur, oricare ar fi cauzele, iar numărul ideal de cafele zilnic pare a fi chiar 3. Datele au fost puse în comparaţie cu acelea ale celor care nu beau cafea.

Depăşirea celor 3 cafele  pe zi, nu face rău, dar diminuează efectele benefice. Băutura în mod special este asociată de către cercetători cu riscuri reduse de tumori, beneficii pentru prostată, mucoasa uterină, la piele şi la ficat, la diabetul de tip 2, la vezica biliară, la gută. Pentru ficat în special, cafeaua pare a fi un adevărat panaceu, contrastând apariţia cirozei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt om de ştiinţă, pune în gardă pe iubitorii de cafea, mai ales dacă e gustată împreună cu zahăr rafinat. ''Acest tip de zahăr şi alte grăsimi nesănătoase (diferite tipuri de smântână şi lapte), pot cauza probleme de sănătate chiar dacă sunt consumate în cafea'', a argumentat Eliseo Guallar de la Johns Hopkins Bloomberg school. ''Nu ştim dacă reduce mortalitatea cafeaua sau câte beneficii aduce''.  Pare neîncrezător şi poate un pic invidios pe entuziasmul cercetărilor de la Southampton şi Edimburgh.