Medicul Monica Pop, POVESTEA unei NOPȚI GRELE DE GARDĂ. „Așa sunt medicii români, cu tot noroiul care se pune pe capul lor”

Medicul Monica Pop, POVESTEA unei NOPȚI GRELE DE GARDĂ. „Așa sunt medicii români, cu tot noroiul care se pune pe capul lor”

Noapte grea de gardă. Ambulanță. Copil rănit, minor și singur. Hotărâri grele! Medicii sunt în alertă. Trebuie operat! Cine decide pentru el? Sigur, medicii...Copilul e curajos și vrea. Se intră în sală. Toată echipa. Decurge bine operația! Nu este o simplă poveste. Este mesajul postat pe facebook de medicul Monica Pop, managerul spitalului Clinic de Oftalmologie, un mesaj în care vorbește despre responsabilitatea și deciziile pe care trebuie să le ia medicii în fracțiuni de secundă. Aceiași medici care primesc, spune Monica Pop în postarea făcută, noroi în loc de coroană.

Redăm integral postarea făcută de medicul Monica Pop pe pagina sa de Facebook:

”NOAPTE. GREA de GARDA ! AMBULANTA. MINOR RANIT. SINGUR!!

Baiat de 17 ani, din judetul Dimbovita.Plaga sclerala. Afirmativ, cazut pe trotuar cu ochiul drept intr-o teava ???!!!(Nu stim daca e adevarat.Asa spune, cine stie?!) Singur. Istet. Nu mai merge la scoala de 2 ani.Parintii-plecati in Germania. Are 3 surori mai mici. Lasati toti 4 in grija unui unchi, fara vreun act legal. Trebuie operat. Repede, ca sa mai aiba o sansa. Cu anestezie generala. CE E DE FACUT?! E MINOR! Si, SINGUR! Cine semneaza pt el???!!! MEDICII! Cine altcineva? Unchiul, nu e si nici nu are acte de tutela! Nu are drept de semnatura,! Si, mai are 3 copii in grija. Protectia, copilului?! In crucea noptii?!, Nu e ! Nu e nici ziua, de altfel! Fara operatie in urgenta, pierde ochiul, sigur. Nu se poate astepta dimineata! Sansele scad pe masura ce trece timpul!Cu operatie, are o sansa. Oricum, nu are cine semna pentru el! Telefoane. Sfatuire.Se scrie in foaie. Echipa de garda (3 medici oftalmologi si medicul anestezist), Toti! Baiatul, curajos si brav, vrea operatie! Ora 2 si ceva. Ce-o fi, o fi! Trebuie operat! Cu orice risc!

Ne puteți urmări și pe Google News

HOTARIRE. TOTI, MEDICII, LA UNISON! SI BAIATUL.! ! Se intra in sala. Toata echipa. Decurge bine operatia! Dimineata, ochiul arata multumitor.E inca greu, e grav ( teava de pe trotuar, deci...)!. Dar, are o sansa.Salvat?!!! Nu stim inca! Vom vedea. Avem tot ce ne trebuie ca medicatie. Tot. Dar, trebuie sa aiba si el un organism care sa poata lupta si...noroc! Pina acum, n-a prea avut, saracul! Baiatul e slabut, palid dar istet si curajos! Sarac! Cu bun simt! Maturizat prematur, de necazuri! Speram toti pentru el!

BRAVO, COLEGI! BRAVO, BAIATULE! Asa sint medicii romani, cu tot noroiul care se pune , aproape zilnic,, pe capul lor! IN LOC DE COROANA!”, concluzionează medicul Monica Pop.