Dezvăluiri din culisele TVR. Cum lucrează PUTEREA: DAT AFARĂ după o EMISIUNE

Dezvăluiri din culisele TVR. Cum lucrează PUTEREA: DAT AFARĂ după o EMISIUNE

Opoziția critică atât demersurile făcute de Tudorel Toader, cât și acțiunile din ultima vreme ale membrilor PSD

Ludovic Orban susține că modificarea legilor justiţiei, precum şi acţiunile întreprinse de PSD pun în pericol democrația.

"Chiar ne confruntăm cu o ameninţare la adresa democraţiei. Cei care sunt astăzi la putere (...) sunt nişte grupuri care sunt profund deranjate de tot ce înseamnă instituţie independentă în România şi sunt profund deranjate de orice om liber, sau de orice procuror, sau de orice cetăţean care (...) nu-i ascultă, care încearcă să-i facă să răspundă pentru ceea ce au făcut. Există un fir roşu de ocupare a tuturor instituţiilor publice. Uitaţi-vă la Curtea de Conturi, uitaţi-vă la ASF, am avut o demonstraţie clară de utilizare politică a Autorităţii de Supraveghere Financiară (...), la Televiziune nu s-au mulţumit că au pus o dată un om al lor, în momentul în care s-a făcut o emisiune care nu le-a convenit sau instituţia a păstrat o oarecare independenţă, l-au schimbat şi au pus interimar", a spus Orban la o dezbatere pe legile justiţiei, organizată marţi de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22. 

El a apreciat că acest proiect de modificare este "o tentativă foarte ciudată", pentru că dacă era un proiect guvernamental, în mod normal ar fi urmat o procedură, ar fi trebuit să fie asumat public de ministrul justiţiei. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acesta a procedat ca un şmecher de la colţul străzii, care a anunţat public că nu va înainta proiectul de lege dacă nu are avizul CSM-ului, în schimb, după aia s-a dus în Comisia specială, le-a plantat tripletei celebre Şerban Nicolae, Nicolicea şi Iordache, care sunt dispuşi să spună orice pe tema justiţiei", a afirmat Orban. 

Liderul liberal este de părere că Guvernul are "amendamente pregătite şi în sertar", pentru că obiectivul acestora, în opinia sa, este să-i schimbe pe toţi cei care conduc parchetele, informează Agerpres. 

"Sunt în momentul de faţă, chiar dacă nu au arătat public, sunt în stare să meargă inclusiv până la schimbarea preşedintelui ca să poată să schimbe şefii de parchete cu un preşedinte interimar, care nu e nimeni altul decât preşedintele Senatului, iar în ceea ce priveşte legislaţia, s-ar putea ca legislaţia aşa cum este ea făcută este un temei pentru acţiuni mult mai ample şi mai serioase. Războiul care se duce de cel puţin trei ani de zile cu nişte arme inimaginabile împotriva a tot ceea ce înseamnă instituţie, inclusiv instituţie în domeniul justiţiei, riscă să afecteze extrem de grav evoluţia societăţii", a susţinut Orban.