FENOMENUL METEO care îi SPERIE pe şoferi. TRAFICUL deja este îngreunat mai multe DRUMURI IMPORTANTE, inclusiv pe A2 şi A3

FENOMENUL METEO care îi SPERIE pe şoferi. TRAFICUL deja este îngreunat mai multe DRUMURI IMPORTANTE, inclusiv pe A2 şi A3

Din cauza ceţii foarte dense, traficul este îngreunat pe foarte multe drumuri importante. Şoferii sunt sfătuiţi să păstreze dinstanţa minimă obligatorie şi să folosească luminile de ceaţă.

Fenomenul este semnalat în Capitală, pe autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti şi pe numeroase artere din judeţe precum Mehedinţi (vizibilitate redusă sub 50 de metri pe mai multe drumuri naţionale), Dolj, Olt, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Giurgiu şi Călăraşi.

Din acest motiv, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, le recomandăm conducătorilor auto să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să ruleze cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil manevra depăşirii şi să adopte permanent o conduită preventivă la volan, scrie Infotrafic.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este oprită pe două drumuri naţionale, respectiv: DN67C Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34 - 60 şi DN7C Transfăgărășan, între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă, pe tronsonul kilometric 104 - 130.

Ne puteți urmări și pe Google News