Fiul șefului de post din Vișeu vrea să se facă polițist. Șefii Ministerului de Interne se întrec în promisiuni și atât

Fiul șefului de post din Vișeu vrea să se facă polițist. Șefii Ministerului de Interne se întrec în promisiuni și atât

Sindicatele din Poliţia Română susţin că Ministerul de Interne nu respectă legea şi nici memoria fostului şef de post, din Vişeu de Jos, Maramureş, ucis cu sânge rece de doi tineri, în timpul serviciului.

La începutul acestui an, şeful de post din Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor (foto), era ucis chiar în sediul Poliţiei de doi tineri, care au fost arestaţi pentru crimă.

Unul din băieţii agentului şef Nistor a vrut să se încadreze în Poliţia Română, pentru a continua munca tatălui său. Deşi legea îi permite acest lucru, oficialii din Ministerul de Interne au promis, dar nu au făcut nimic concret. În prezent, legislaţia în vigoare arată că pot fi încadraţi direct în Poliţia Română: "copiii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi soţul sau soţia acestuia pot fi numiţi în funcţii de poliţist ori angajaţi ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, dacă îndeplinesc condiţiile legale", se prevede în legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Române.

În afară de promisiuni, nimic

Ne puteți urmări și pe Google News

Şefii Sindicatului de Poliţie Diamantul au preluat cazul şi i-au trimis ministrului de Interne, Carmen Dan, o petiţie pentru a prezenta cazul. "Fiul cel mare, Alin Nistor a decis să încerce să devină poliţist chiar dacă tatăl său şi-a pierdut viaţa în exercitarea acestei meserii cu grad înalt de periculozitate. Împreună cu mama sa, în luna iunie 2017 a venit tocmai din Maramureş la Bucureşti, pentru a discuta în acest sens cu oficiali ai ministerului, ..., dar a plecat plin de promisiuni care nu s-au mai materializat", se arată într-un document al Sindicatului "Diamantului".

De ce a fost ucis şeful de post

Agentul Nistor a fost ucis în data de 4 ianuarie 2017, de doi tineri din Vişeu, după ce i-a citat să se prezinte la sediul Postului de Poliţie. Agentul Nistor a luat decizia de a-i amenda pe fraţii Tomoiagă, din cauza modului în care aceştia s-au purtat în momentul în care au primit citaţiile pentru a se prezenta la un proces. Nervoşi, cei doi fraţi au luat citaţiile şi le-au aprins după care le-au aruncat pe bancheta din spate a maşinii de poliţie. Pe lângă asta, cei doi i-au şi ameninţat cu moartea pe poliţiştii prezenţi. Când au ajuns la Postul de Poliţie din Vişeu de Jos, Fraţii Tomoaigă l-au lovit cu un cuţit, de două ori, pe şeful de post, prima dată în inimă şi apoi în abdomen. Cadavrul lui Gheorghe Nistor a fost găsit după câteva ore, de un alt coleg care a fost trimis de superiorii lui de la un alt post de poliţie situat într-o localitate vecină.