Aşa va arăta ZIDUL lui Trump de la graniţa cu Mexicul

Aşa va arăta ZIDUL lui Trump de la graniţa cu Mexicul

Opt mostre de zid au fost instalate la San Diego, aproape de graniţa cu Mexicul. Înalte de 10 metri, ele vor fi testate de poliţie timp de o lună.

Construirea unui zid la graniţa cu Mexicul a fost una dintre promisiunile cele mai importante făcute de Donald Trump în timpul campaniei sale electorale.

Poliţia de frontieră a prezentat la San Diego opt prototipuri de zid. „Faza de construcţie a prototipurilor a fost încheiată. Poliţia de frontieră le va testa şi va face o evaluare finală”, se arată într-un comunicat.

Evaluarea ar putea dura o lună sau două, au mai spus autorităţile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul american a anunţat la sfârşitul lui august că a selecţionat patru companii pentru a construi prototipurilor de ziduri din beton consolidat.

„Zidurile la graniţe sunt foarte eficiente în strategia noastră de securitate pentru a împiedica intrarea ilegală a persoanelor şi a drogurilor”, a declarat Ron Vitiello, raportor adjunct al poliţiei de frontieră.

Zidurile se înscriu în strategia de apărare a frontierei de sud a Statelor Unite, împreună cu patrule rutiere, fascicole luminoase şi tehnologii de supraveghere, mai arată comunicatul citat.

Fiecare mostră de zid a costat între 300.000 şi 500.000 de euro. Toate măsoară peste 9 metri înălţime. Una singură are deasupra sârmă ghimpată. Pe altele sunt montaţi cilindri pentru a împiedica fixarea cârligelor legate de frânghii, pentru escaladare.

În campania sa electorală, Trump a afirmat că zidul va fi în total lung de 3000 de kilometri. Circa o treime din graniţa cu Mexicul are deja bariere sau ziduri.

Trump a dat asigurări că Mexicul va fi cel care va suporta costurile pentru construcţie, deşi guvernul de la Ciudad de Mexico a refuzat categoric.

Şeful de la Casa Albă a propus trecerea în buget a unor cheltuieli de 1,8 miliarde de dolari, pentru a demara construcţia, al cărei cost total ar putea ajunge la 20 de miliarde de dolari.