Atacurile continuă şi sunt necruţătoare: Hollywood este un BORDEL care se vrea MORAL
- Antonia Hendrik
- 16 octombrie 2017, 16:51
La Hollywood, probabil, încă nu s-a citit Machiavelli, altfel ar fi ştiut de zicala „Scopul scuză mijloacele”. Si dacă e să respectăm adevărul, l-am citit puţin sau deloc, chiar şi în Europa... poate doar acele părţi despre arta pragmatismului, a compromisului. Surprinzător este faptul că aceste vedete (!) acum au aflat că Hollywood-ul a vândut doar iluzii. De la lacrimi, sacrificii, desfrâu, alcool, droguri până la prostituţie pe mulţi bani, cu alte cuvinte un bordel, unul moral.
Dacă astăzi iese la iveală ceva din ''afacerea'' lui Harvey Weinstein, faimosul producător acuzat de hărţuiri sexuale cu nemiluita, este că în acel ambient, minciuna e un artificiu obişnuit în care au trăit cu toţii, inclusiv acele femei abuzate. Au trăit într-un stil de viaţă consacrat deci, ştiau că nu vin la mănăstire.
Puzderia de actriţe mai mult sau mai puţin cunoscute care, abia după două decenii de la acele abuzuri sexuale, îşi amintesc de cele întâmplate şi justifică acceptarea acelor abuzuri motivând chestiuni de carieră şi de profit şi vor să fie compătimite! Oare nu este prea târziu?
Dar, tot aceste vedete au îndrăzneala să indice lumii care preşedinte al SUA trebuie votat, ce politici trebuie adoptate, care state duc o politică externă corectă şi care sunt cele guvernate într-o manieră nesăbuită. Cu toţii fac pe ''lupii moralişti'' despre sărăcia din Africa, despre sărăcie, despre libertate şi drepturile femeilor, ale negrilor, ale homosexualilor dar culmea, ele au fost abuzate de acei preşedinţi, de acei regizori, de acei milionari care, într-un tot, conduc lumea.
Iată, toate acestea nu se mai leagă. Iar a ţine în suflet acele violenţe timp de două decenii doar fiindcă - din punctul lor de vedere - tăcerea era instrumentul util pentru a-şi putea structura carierele ( şi câştigurile) e o chestiune lipsită de bun simţ.
"Ce sens are însă Machiavelli în toată această poveste? Ei, dacă l-ar fi citit, ar fi ştiut că ''secretarul florentin'' separa morala de politică. Se ferea de a le identifica într-un monolit. Pentru el, politica este ''morală'' atunci când îndeplineşte sarcini pentru binele comun şi nimic altceva. În consecinţă, ''focurile'' cu cartuşe oarbe (fiindcă altceva nu sunt) trase de aceste actriţe pe scenele electorale şi în transmisiuni televizate sunt de o îngâmfare, de o falsitate şi de o lipsă de sens, unice. Moralitatea este o chestiune privată dar, dimpotrivă, acestea au încercat să împrăştie seminţe ''morale'' pentru a constrânge cetăţenii lumii spre un Adevăr absolut. Al lor. Neştiind că adevăr absolut nu există", scrie editoralistul Luigi Iannone
"Dar, e inutil să rătăcim prea mult în această poveste. Ştim cum funcţionează acea ''maşină de bani'' care este Hollywoodul. Noi doar le putem da sfaturi pentru viitor de a se abţine fiindcă, totuşi, finalul va fi ca întotdeauna, acelaşi. Vor reuşi să obţină bani din această mocirlă făcând full de publicitate şi de apariţii la televizor. Iar peste puţin timp le vom regăsi din nou că ne fac morală cu aceeaşi aroganţă" a mai scris editorialistul.