Astăzi s-a aprobat legea TELE-MUNCA. În baza ei, salariații vor putea să lucreze de oriunde

Astăzi s-a aprobat legea TELE-MUNCA. În baza ei, salariații vor putea să lucreze de oriunde

În acestă situaţie salariații vor avea posibilitatea de a munci de acasă sau din alt loc numai dacă este asigurată conectarea la l internet sau smartphone. Activitatea a fost denumită tele-muncă, acest concept de -teleworking- este prevăzut în majoritatea statelor europene.

De exemplu, redactorii angajați de o firmă ce deține un site de informare generală ar putea lucra direct de acasă, din moment ce activitatea lor implică munca pe internet sau cei din comunicare la fel îşi pot desfăsura activitatea de la distaţă.

Tele-munca va putea fi desfășurată doar voluntar, în mod regulat, în baza unui contract individual de muncă sau în baza unui act adițional la acesta. Conform proiectului de lege, condițiile ce vor trebui respectate în cazul tele-muncii vor fi:

Angajatorul va fi obligat să asigure toate condițiile necesare pentru ca un tele-salariat să lucreze din alt loc decât sediul firmei (de exemplu, conexiune la internet, calculator, smartphone etc.), altfel va risca amenzi de mii de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este bine venită acestă lege atât pentru angajator, deoarece se  vor reduce costurile cu închirierea spațiilor, utilitățile, consumul de carburant și parcul auto. În ceea ce-l privește pe salariat, acesta va elimina consumul de bani și de timp cu deplasarea de la și până la sediul angajatorului, va avea libertatea alegerii locului de muncă și valorificării timpului de lucru, optimizându-și, astfel, raportul între viața profesională și cea personală", se arată în comunicatul dat astăzi.