Ponta, „locomotiva” Pro România împotriva lui Dragnea

Ponta, „locomotiva” Pro România împotriva lui Dragnea

Fostul premier a confirmat dezvăluirile EVZ, afirmând că se desparte de PSD și va activa într-o formațiune nouă

Întrebat, pe pagina sa de Facebook, când își va face partid, Ponta a dat un răspuns care nu lasă loc de interpretare.

„Nu am fost niciodată în alt partid cu excepția PSD. După 15 ani de activitate am fost exclus pentru că l-am apărat pe Sorin Grindeanu (care era în PSD din 1996) împotriva lui Liviu Dragnea (care a venit de la PD)”, a scris Ponta, adăugând că noua formațiune în care va activa nu este un partid parlamentari.

După Ponta, urmează Grindeanu?

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse apropiate lui Daniel Constantin au declarat EVZ că Ponta și-a manifestat dorința de a se implica în Pro România, din proprie inițiativă, fără a fi invitat. Referitor la o colaborare cu Sorin Grindeanu, aceleași surse au precizat că acesta va fi abordat curând. „Depinde ce va dori să facă și Dragnea cu sancțiunile pe care le analizează zilele astea pentru Timiș și Caraș-Severin. Astea vor cântări foarte mult în decizia lui Grindeanu. Dacă ar fi după Dragnea i-ar da pe toți afară”, au explicat sursele EVZ.

Planul lui Dragnea la Timiș

Deoarece Grindeanu are o largă susținere în rândul organizației PSD Timiș, liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a elaborat o strategie pentru a-l exclude pe fostul premier din partid. El va fi nevoit să aducă un pesedist dintr-un alt județ pe care să-l pună lider la Timiș, pentru că, în prezent, singurul om pe care șeful PSD îl are în filială nu se bucură de susținere în rândul aleșilor locali, au dezvăluit, pentru EVZ, surse din organizație.

Pro România, pe stil USL

Strategia parlamentară a partidului lui Constantin va fi atât susținerea unor proiecte legislative ale PSD, cât și ale opoziției. „Nu e exclus să susținem anumite proiecte ale PSD bune pentru cetățeni. E clar că nu vor fi mulți de acord cu impozitele, de aceea nu este exclus să ne regăsim de aceeași parte a baricadei cu unele forțe din opoziție, cum ar fi liberalii”, ne-au spus surse din partid.

Guvernul din umbră

După consolidarea Pro România, următoarea etapă va fi pregătirea unui Guvern din umbră. „Noi, acum, monitorizăm Guvernul, pentru că sunt lucruri în neregulă. Cum se întâmplă la Mediu, acum, cu mutarea Deltei Dunării la Secretariatul General al Guvernului. În plus, e fără precedent faptul că nu reușesc să efectueze 95% din plățile de la APIA și vom plăti cu penalități. Țintele de la Agricultură sunt aruncate în aer. E un scandal monstru în minister pentru că s-a mințit în comunicatele oficiale”, au explicat surse ale partidului pentru EVZ.

FOTO: Marius Pieleanu

Previziuni politice pentru fostul premier, după ieșirea din PSD

Sociologul Marius Pieleanu a vorbit despre viitorul politic al fostului premier, după anunțul făcut

„Dacă Victor Ponta a declarat asta, partidul în care va intra este aproape sigur PRO România, cel al cărei structura incipientă a fost creată de către Daniel Constantin”, a opinat Pieleanu, citat de DC News.

Sociologul a precizat că, dacă deputatul ex-PSD va reuși să coaguleze, în toamnă, un grup parlamentar de 15-20 de membri și va fi o alternativă la alianța PSD-ALDE, atunci va avea toate șansele să treacă pragul parlamentar.

Ponta și tracțiunea de partid

„Cu Victor Ponta în frunte, care este o locomotivă şi se bucură în continuare de o favorabilitate de peste 30% din partea publicului, atunci acest partid, cu organizare bună în teritoriu și cu o campanie susținută mediatic, dar ți cu o opoziție susținută în Parlament la PSD-ALDE și alternativă totodată la PSD-ALDE, ar putea să obțină pragul parlamentar de 5%”, a subliniat Pieleanu.