Punea la cale ASASINAREA lui Emmanuel MACRON, dar a fost prins la timp de polițiști

Punea la cale ASASINAREA lui Emmanuel MACRON, dar a fost prins la timp de polițiști

Un bărbat a fost inculpat pentru că punea la cale asasinarea președintelui francez Emmanuel Macron, de Ziua Bastiliei, în timpul vizitei președintelui Donald Trump în Franța, a declarat o purtătoare de cuvânt a biroului procurorului general din Paris.

Purtătoarea de cuvânt Agnès Thibault-Lecuivre a declarat pentru CNN că un tânăr suspect de 23 de ani a fost arestat.

Anchetatorii au declarat că bărbatul planifica un atac asupra lui Macron în 14 iulie, în timpul unei parade pe Champs-Élysées, în Paris, unde președintele Donald Trump va fi oaspete de onoare, conform postului de radio public France Info.

Suspectul a fost arestat, miercuri, în suburbia Argenteuil din nord-vestul Parisului, de către serviciile anti-teroriste, și a fost inculpat pentru „activitate teroristă individuală”, sâmbătă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suspectul se autodescria ca fiind naționalist de extrema dreaptă, și le-a spus polițiștilor că vrea să facă o declarație politică prin asasinarea lui Macron, anunța postul BFMTV.

Forțele de securitate au fost alertate de utilizatorii unui site de jocuri video, după ce suspectul a scris că vrea să cumpere o armă de tip Kalashnikov, pentru a comite un atac. Este prea devreme în investigație pentru a spune dacă bărbatul face parte dintr-o rețea mai mare, dar a fost condamnat pentru activitate legată de terroism în 2016.

Anul trecut, 86 de oameni au fost uciși într-un atac cu camionul, de Ziua Franței, în timpul festivităților din Nisa.

Luni, Macron a anunțat că va ridica starea de urgență impusă asupra țării din noiembrie 2015, înainte de finalul anului.