Trump s-a oferit să dea AJUTOR în cazul DISPERAT al unui bebeluș britanic
- Radu Pădure
- 3 iulie 2017, 18:36
Intervenția lui Trump ar putea schimba soarta copilului cu o gravă maladie genetică și căruia i se refuză șansa de a fi tratat în America.
Într-un mesaj pe Twitter, Trump a scris:
„Dacă îl putem ajuta cu ceva pe micul Charlie Gard, împreună cu prietenii noștri din UK și cu Papa, am fi încântați.”
Părinții lui Charlie Chris Yard și Connie Yates petrec ultimele zile alături de bebelușul lor de numai zece luni, înainte ca acesta să fie deconectat de la aparate.
Charlie, care suferă o maladie genetică rară (depletie mitocondrială), care i-a afectat creierul, a primit îngrijiri la Great Ormond Street Hospital (GOSH) din Londra.
Părinții copilului se află de mai multă vreme într-o bătălie legală cu spitalul londonez: ei doresc ca micuțul să urmeze un tratament într-o clinică din Statele Unite, în vreme ce GOSH susține că ar fi vorba de o terapie experimentală care nu l-ar ajuta pe copil.
Vineri, o imagine cu cei doi părinți în pat cu micuțul Charlie a fost postată pe contul de Twitter al acestora, însoțită de haș-tagul #JeSuisCharlieGard.
Cei doi susțin că li s-a respins inclusuv ultima lor dorință, de a li se permite să-și ia copilul să moară acasă.
Drama lui Charlie a emoționat opinia publică din întreaga lume, în contul familiei primindu-se donații de 1,3 milioane de lire sterline pentru a putea merge la tratament în Statele Unite.
Monseniorul Vincenzo Paglia, de la Academia pentru Viață a Vaticanului, a declarat: „Dragă Charlie, dragi părinți, Chris Gard și Connie Yates, ne rugăm pentru voi și alături de voi.”
De asemenea, Paglia a criticat autoritățile, afirmând că dorința părinților ar trebui respectată, dar și că trebuie să fie ajutați să înțeleagă „dificultatea unică a situației lor”.
Părinții lui Charlie au făcut apel la Curtea Europeană de Justiție de la Strasbourg după ce mai multe instanție britanice au susținut punctul de vedere al GOSH și anume că „Charlie trebuie să aibă dreptul de a muri demn”. Ceea ce înseamnă deconectarea bebelușului de la aparate.
Săptămâna trecută, pe 27 iunie, Curtea Europeană
a anunțat că refuză să intervină.