Căldura din ultimele zile e doar de acomodare. Ce anunță meteorologii este DEVASTATOR! Ce temperaturi vor fi la umbră

Căldura din ultimele zile e doar de acomodare. Ce anunță meteorologii este DEVASTATOR! Ce temperaturi vor fi la umbră

Un val de caniculă va lovi în zilele următoare România, un cod galben de temperaturi extreme fiind deja emis de meteorologi! Temperaturile ajung până la 40 de grade în unele zone alte țării.

Codul galben de caniculă va lovi judeţele Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Sibiu, Alba, Mureş, Dolj, Olt, Mehedinţi şi Teleorman.

Instabilitatea atmosferică va fi resimțită, miercuri, pe arii restrânse, mai ales la munte, în est şi sud-est. Vor fi intervale de timp cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, anunță meteorologii, potrivit Antena3.ro.

O a doua avertizare meteo a fost emisă pentru joi, când valul de căldură va fi şi mai accentuat, aproape toată ţara fiind sub cod galben, în timp ce cinci judeţe din sud şi sud-vest vor fi sub cod portocaliu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne așteptăm la primul val de căldură din această vară. Trebuie să reamintesc că suntem contemporani cu modificările climatice și trebuie să acceptăm că vom trăi cu aceste modificări și trebuie să învățăm să trăim cu ele. Acel val de căldură dinspre nordul Africii, pe care le vom simți și la noi. Este la extrem. Mai afectate țările de la sud. În partea de sud a Olteniei vor fi 40 de grade. În Muntenia va fi o creștere rapidă a temperaturii. Umezeala din aer a încărcat atmosfera cu vapori de apă, suportăm mai greu temperaturile ridicate când umezeala este mare. Pragul de 80 de unități este reprezentativ este semnalul unui disconfort termic”, a declarat Elena Mateescu, directorul Executiv al ANM, la Antena 3.

„Nu scăpăm de furtuni, zonă de instabilitate la N-V de țara noastră care se manifestă în N-V, centrul țării. VIneri aduce o ușoară scădere a temeperaturii datorită acestor furtuni. Sâmbătă există semnale că va fi mai cald decât joi”, a mai spus Elena Mateescu.