Elena Udrea: " Nu are sens să mă mai apăr în dosarul alegerilor din 2009"

Elena Udrea: " Nu are sens să mă mai apăr în dosarul alegerilor din 2009"

Fostul ministru al MDRT, Elena Udrea a fost invitată în acestă seară la TVR1, în emisiunea "România 9" alături de jurnalistul Ion Cristoiu şi moderatorul Ionuţ Cristache unde a făcut câteva declaraţii uimitoare în ceea ce priveşte Justiţia şi că "nu mai are încredere în ea".

Explicaţia a fost una foarte precisă şi argumentată " În acest dosar sunt judecată de acelaşi complet pe care l-am avut şi în Gala Bute. Acelaşi procuror care mă acuză - promovat în urma dosarului Gala Bute de L.C.Kovesi - acelaşi complet care m-a condamnat la şase ani de închisoare, deşi nu există probe privind luarea de mită şi abuzul în serviciu, fără să mi se accepte solicitările în apărarea mea". Mai mult, să plătească aproape 3 milioane euro despăgubiri în dosarul "Gala Bute" ca şi cum meciul "s-a ţinut în sufrageria sa" a  mai spus Elena Udrea.

Fostul ministru a mai declarat că " singurul ministru din guvernul Boc răspunde de tot ceea ce se presupune de către procurorii DNA. Că din toate campaniile electorale procurorii s-au luat de un singur pasaj unde se vorbeşte despre 300.000 de euro - plăţi pentru nişte panouri publicitare dar care nici nu au fost pentru preşedintele Traian Băsescu, ci pentru campania " 300 de parlamentari".

"Cu alte cuvinte Elena Udrea trebuia să ştie cum au fost făcuţi banii (!) de către cei care au sponsorizat acele panouri",  o element din dosar imposibil de explicat şi din acest motiv are de gând să nu se mai apere în acest proce, bănuind că deja sentinţa este hotărâtă deja.

Ne puteți urmări și pe Google News

În emisiune a intervenit prin telefon şi fostul preşedinte Traian Băsescu unde a dorit să clarifice unele aspecte despre campania electorală din 2009 - afirmând că a avut sediul său fără vreo legătură cu cel din Modrogan -  şi că "a fost propriul său şef de campanie, a făcut numai cum a vrut şi ce a vrut" pe tot parcursul campanie din 2009.

"Nici Blaga, nici Berceanu, nici Flutur, nici Udrea, nici Andronic nu m-au făcut preşedinte" a mai spus fostul preşedinte.

În intervenţie a mai făcut câteva declaraţii extrem de dure la adresa şefei DNA, a lui Coldea, Maior spunând că le " tremurau funduleţele în casă la Oprea, în noaptea alegerilor".