De ce nu e bine să renunți de tot la apa de la robinet. Iată riscul la care te expui

De ce nu e bine să renunți de tot la apa de la robinet. Iată riscul la care te expui

Cei care renunţă să consume apă de la robinet şi beau doar apă îmbuteliată se expun, pe termen lung, unui risc major pentru sănătate: carenţa de magneziu.

Balonare, senzaţie permanentă de oboseală, tulburări de somn, dureri musculare şi articulare, ameţeli, greaţă, palpitaţii – toate sunt simptome ce pot fi provocate de o carenţă cronică de magneziu. Dar, din cauză că aceste simptome sunt nespecifice, putând fi semne ale mai multor boli, medicilor le poate fi greu să identifice drept cauză a acestora o lipsă de magneziu, cu atât mai mult cu cât ele pot afecta persoane cu un regim de viaţă aparent foarte sănătos.

 

Magneziul este vital pentru sănătate, el intervenind într-o mulţime de procese fiziologice, de la reglarea ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale până la menţinerea sănătăţii oaselor.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Tot printre simptomele carenţei se regăsesc: agitaţie, anxietate, tulburări de somn, greaţă şi vomă, aritimie, spasme ale muşchilor, slăbiciune musculară, fragilizarea unghiilor, „sindromul picioarelor neliniştite” şi, în cazuri grave, chiar convulsii, scrie Mail Online.