Informații de ultimă oră despre TERORISTUL JUVENIL din Craiova
- Theodora Sutiu
- 4 mai 2017, 17:17
Luigi Constantin Boicea, în vârstă de 17 ani, tânărul acuzat de propagandă teroristă în favoarea ISIS a fost condamnat de către magistraţii Curţii de Apel Craiova la la trei ani şi patru luni de inchisoare cu executare. Decizia instanței nu este definitivă.
„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 4 luni închisoare, calculat ca o treime din cealaltă pedeapsă, de 1 an închisoare, în final inculpatul Boicea Luigi Constantin urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie”, se arată în minuta instanţei, citată de News.ro.
La 9 decembrie, Constantin Luigi Boiceaa fost arestat pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, după ce a încălcat condiţiile controlului judiciar şi ar fi participat la activităţile de instruire desfăşurate online de organizaţia teroristă Stat Islamic. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care nu a stabilit încă termenul la care cererea acestuia de eliberare din arest va fi analizată.
„Începând cu data de 9 decembrie 2015, avându-se în vedere starea de minorat a inculpatului Boicea Luigi Constantin de la acea dată, faţă de acesta s-a dispus şi ulterior prelungit până în prezent măsură preventivă a controlului judiciar, măsură pe parcursul căreia inculpatului i s-a interzis să acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice având conexiunea de date active”, arată procurorii DIICOT.
Din 2015, Boicea a promovat în public doctrina radical islamistă, prin postarea în mediul online, „prin intermediul unor reţele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, înregistrări audio şi video reprezentând acţiuni armate violente şi de propagandă ale grupării teroriste Daesh/Statul Islamic (decapitări individuale şi colective, incendieri de persoane, execuţii prin împuşcare, mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupări teroriste, mesaje de propagandă a Statului Islamic, promovarea «Sharia»), cu intenţia de a le face cunoscute şi a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o”.
„După convertirea la islamism, tânărul şi-a schimbat stilul de viaţă, izolându-se de societate şi familie, identificându-se cu Statul Islamic şi vorbind permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ţinută specifică musulmanilor şi să se afişeze pe reţelele de socializare cu însemnele Statului Islamic”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Române.