Laurel, BĂRBATUL care zice că e FEMEIE, își zdrobește rivalele la Haltere

Laurel, BĂRBATUL care zice că e FEMEIE, își zdrobește rivalele la Haltere

Laurel Hubbard, un transsexual din Kiwi care se declară femeie, a obținut duminică o victorie autoritară la Campionatele Internaționale de Haltere de la Merlbourne.

Hubbard le-a zdrobit pe rivalele femei biologice, stabilind patru recorduri naționale. Potrivit New Zealand Herald, el a ridicat un total de 268 de kilograme, cu 19 kilograme mai mult decât medaliata cu argint, Iuniarra Sipaia din Samoa.

„Atleta” de 39 de ani a concurat în competițiile de haltere pentru bărbați, înainte de „tranziția” sa, petrecută pe când avea 35 de ani.

Activiștii homosexuali îl laudă pe Hubbard pentru performanțele sale, dar și pentru curajul de a se declara transsexual și a concura la femei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ea este ceea ce este. Așa au hotărât regulamentele și Noua Zeelandă. Nu pot să comentez mai mult”, a declarat medaliata cu bronz Kaitlyn Fassin. „Este considerată femeie și asta este.”

Președintele Comitetului Olimpic al Noii Zeelande, Garry Marshall, a recunoscut controversa creată de faptul că un bărbat concurează la femei, dar a afirmat că nu are ce să facă, deoarece acestea sunt regulile stabilite de Comitetul Internațional Olimpic.

„A concurat multă vreme ca bărbat și a făcut eforturi mari”, a spus Marshall. „Forța i-a rămas, în ciuda lipsei de testosteron. Acest fenomen nu este recunoscut de știință și unii dintre competitorii noștri ar spune că nu este corect.

Marshall s-a declarat dispus să „acționeze” dacă există „dovezi concrete” ale avantajelor pe care Hubbard le are, față de celelalte competitoare, dacă acestea există.

„Trebuie să respectăm regulamentele CIO și ale Federației Internaționale de Haltere. Ele nu recunosc pentru competitori o altă identitate sexuală în afara celor de bărbat și de femeie. Pentru ei nu există identitatea transsexuală.”

Pentru ca Hubbard să poată concura alături de femei, el „trebuie să demonstreze că nivelul său de testosteron în sânge este sub 10 nanomoli pe litru, cu cel puțin 12 luni înainte de competiție”, după cum sună recomandările Comitetului Internațional Olimpic pentru transsexualii care pretind că sunt femei.