Trump cere Irakului să asigure AUTOGUVERNAREA Creștinilor

Trump cere Irakului să asigure AUTOGUVERNAREA Creștinilor

Donald Trump l-a primit luni la Casa Albă pe premierul irakian Haider Al-Abadi, căruia i-a impus o listă de cinci condiții.

Cele cinci condiții pe care Trump i le-a pus lui Al-Abadi sunt, potrivit surselor exclusive citate de site-ul de „intelligence” israelian Debka, următoarele:

1. Badadul trebuie să-i trimită acasă pe cei 10.000 de luptători din milițiile șiite pro-iraniene, care în acest moment luptă alături de armata irakiană.

2. Guvernul irakian trebuie să se supună fatwei (decret religios) date de ayatolahul irakian Ali Al-Sistani care ordonă ca soldații șiiți din trupele regulate irakiene să fie puși în rezervă.

Ne puteți urmări și pe Google News

3. Al-Abadi trebuie să promită o guvernare sunnită în orașul Mosul, după eliberarea de sub ocupația ISIS, și să nu permită ca vreunul din districtele sale să intre sub conducere șiită.

4. Premierul irakian trebuie să garanteze o formă de auto-guvernare pentru minoritățile ne-musulmane (creștini, asirieni, yazidi etc.) din provincia Ninive aflată în nord-vestul țării.

5. Orașul petrolier Kirkuk trebuie securizat, astfel încât orice atac asupra lui să fie imposibil.

La conferința comună de presă, premierul irakian a declarat că armata este gata să fie mai angajată și să facă mai multe împotriva terorismului, dar se așteaptă la un sprijin mai mare, inclusiv financiar, din partea Statelor Unite.