Luptătorul Yamato Zaharia se antrenează zilnic, ore în şir pe zi, pentru a îşi depăşi tatăl

Luptătorul Yamato Zaharia se antrenează zilnic, ore în şir pe zi, pentru a îşi depăşi tatăl

Când nu este în ring, Yamato Zaharia se antrenează 4-5 ore pe zi. Antrenamentele încep cu exercițiile din sala de fitness, cardio și greutăți.

La aproape 21 de ani, Yamato Zaharia, fiul președintelui Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, este multiplu campion național, european și mondial într-unul dintre cele mai complexe şi spectaculoase sporturi de luptă, KEMPO, atât în probele de măiestrie sportivă, care necesită un control foarte bun al tehnicilor de lovire, al celor care au ca specificitate lupta la sol, cât şi în disciplinele de luptă de mare agresivitate şi anduranţă din zona MMA (Arte Marțiale Mixte).

Limitele fizice și psihice ale sportivului au fost puse la grea încercare de-alungul anilor, iar în vara anului trecut a reușit să câştige chiar şi trofeul Fight 4U Club, impunându-se în acest concurs foarte dificil, de o anduranţă extremă, organizat de luptători din Legiunea Străină.

Când nu este în ring, Yamato Zaharia se antrenează 4-5 ore pe zi. Antrenamentele încep cu exercițiile din sala de fitness, cardio și greutăți. Apoi începe calvarul a zeci de reprize la sac sau palmare, urmate de exersarea a zeci de combinaţii de tehnici, repetate de sute de ori până când totul iese exact aşa cum trebuie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mulți își aleg și își caută idoli prin filme, în afara familiei. Pentru mine însă, tata este idolul meu pentru că este un luptător inteligent, extrem de complex, dar si un foarte bun antrenor, respectat de toti elevii lui. Este un adevarat lider, foarte puternic, ce impune respect peste tot. Sper ca într-o bună zi să ajung sa fiu si eu un exemplu pentru ceilalti, să-i pot influența în bine, în mod pozitiv, aşa cum o face el. Pentru acest lucru trebuie însă să continui să muncesc iar în cazul nostru, al sportivilor de înaltă performanță, munca înseamnă foarte multa seriozitate dar si respectarea cu stricteţe a unui program de antrenament zilnic de câteva ore”, a arătat Yamato Zaharia.