Presiuni fără SFÎRȘIT pe Kovesi. "A ÎNCĂLCAT Constituția! Trebuie să își dea DEMISIA"

Presiuni fără SFÎRȘIT pe Kovesi. "A ÎNCĂLCAT Constituția! Trebuie să își dea DEMISIA"

Motivarea deciziei CCR în cazul DNA vs Guvern în cazul OUG 13 a stîrnit furia fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Actualul senator a afirmat că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, trebuie să își dea demisia din momentul ce Curtea Contituțională a stabilit că s-au încălcat drepturi fundamentale ale Constituției.

"Nu mai e nevoie de nimic. În conformitate cu Constituţia, un preşedinte când încalcă un articol, pleacă. E suspendat de Parlament. Nu este adevărat. Este obligatoriu ca orice cetăţean să respecte Constituţia inclusiv doamna Kovesi. 

Abuzul în funcţie e precizat de decizia Curţii. Nu ştiu de ce la ora asta doamna Kovesi nu s-a dus cu decenţă la preşedinte să spună că a greşit şi că asta e demisia. Decizia CCR nu poate fi discutată şi nici apelată. Se constată că a făcut un abuz. I-aş pune la pachet şi pe domnia sa şi pe domnul Lazăr. Trebuie să plece amândoi"

Traian Băsescu a explicat și modul în care Laura Codruța Kovesi poate să fie destituită. “Nu există traseu legislativ şi administrativ. Ministrul Justiţiei să îi ceară preşedintelui revocarea. Mandatul procurorului şef DNA e de trei ani, dar nu mai e atâta cât timp încalci constituţia. Dacă prin milostivenia şi blândeţea blândului Dragnea ministrul nu face asta, trebuie să o facă preşedintele. Eu aşa aş face. Decidenţii au obligaţia să creeze şi procedură de revocare"

 

Ne puteți urmări și pe Google News