CONSTANȚA cere DEMISIA GUVERNULUI Sorin Grindeanu și plecarea lui LIVIU DRAGNEA

CONSTANȚA cere DEMISIA GUVERNULUI Sorin Grindeanu și plecarea lui LIVIU DRAGNEA

Aproape 10.000 de protestatari constănțeni mărșăluiesc pe bulevardele orașului, cerând într-un glas DEMISIA guvernului Sorin Grindeanu și “pedepsirea celor care, mișelește,au vrut să -și curețe dosarele, prin lege”. În fața sediului organizației județene a PSD Constanța, manifestanții au scandat “Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit”.

Protestul a început în fața prefecturii Constanța, pe o ploaie mocănească, în întuneric. Prefectura “sabotează” seară de seară protestele tăind curentul electric de la intrarea principală. Manifestația de protest a luat o amploare uriașă imediat după ce s-a pornit în  marș pe bulevardele principale din oraș.

Valuri de oameni se alăturau protestatarilor dinspre toate străzile adiacente, îngroșând coloana de manifestanți. „Continuăm”, este mesajul constănțenilor care nu protestează numai în oraș ci și în Capitală. Sute de tineri au plecat astăzi dimineață la București. “Constanța contează, Țara nu a votat hoția, Voi nu sunteți România”, au scris pe o pancartă.

Constănțenii nu sunt mulțumiți că guvernul a abrogat doar Ordonanța 13. “E prea puțin și e prea târziu, cerem demisia guvernului Grindeanu, să vină alții cinstiți”, spune un protestatar. Constănțenii, de toate vârstele, nu mai au încredere în acest guvern. În fața sediului organizației județene a PSD Constanța au scandat “Hoții, hoții”, “PSD nu uita, noi îți vrem demisia”sau “PSD, la pensie”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numele președintelui PSD, Liviu Dragnea, este pomenit în mai toate scandările manifestanților constănțeni. În afara faptului că lui Liviu Dragnea i se cere să plece din PSD, tineretul strigă “Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit”  sau  “Dragnea nu fi trist, din pârnaie ieși Artist”.

Coloana uriașă de manifestanți se întinde pe câțiva kilometri. Constănțenii transmit că nu renunță la proteste. Ei cer “Justiție curată, confiscarea averilor, hoții să stea în pușcărie și, din nou, să plece Dragnea”. Cu excepția unui mic incident, cineva a aruncat de un balcon cu ceapă și bulgări de zăpadă în protestatari, fără a răni pe cineva, protestul este pașnic datorită forțelor de ordine, jandarmi și polițiști. “Jandarmeria, Jos pălăria !”, scandează protestatarii care se îndreaptă, înapoi, spre prefectură.