CUVÂNTUL CITITORULUI. „Despre Igor Dodon și moldovenism”
- Cititor EVZ
- 2 februarie 2017, 00:00
Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef
„Despre Igor Dodon și moldovenism”
1. Pentru domnul Alexandru Ghillis, referitor la țigani: În anii '90, când se discuta despre țigani, o reporteră de la TV a întrebat un țigan bătrân de unde vine cuvântul „rom”. Răspuns: de la Roma! 2. Despre Igor Dodon și moldovenism: O fi citit Dodon „Doina” marelui poet moldovean Mihai Eminescu? „De la Nistru pân la Tisa, tot românul plânsu-mi-s-a”. 3. Despre Autonomia Ținutului Secuiesc: În 1948, România a fost împărțită în regiuni și raioane. După modelul sovietic, a fost constituită Regiunea Autonomă Maghiară care cupridea cele 3 județe de azi: Harghita, Covasna și Mureș. Ei bine, într-un an a fost în vizită la Târgu Mureș Gheorghe Gheorghiu- Dej. Întâmpinat de primul secretar al regiunii, acesta i s-a adresat în limba mahiară. Ca urmare, regiunea a fost nimită Mureș- Autonomă Maghiară și, după încă un timp, a devenit regiunea Mureș.
Cu stimă, M. Costea, Ploiești
Ceasul
Timpul merge după ceas N-are gură n-are glas. Timpul nostru adevărat De ceas este măsurat. Ceasul ne măsoară timpul Și ne schimbă anotimpul. Fie mic sau fie mare Aceeași menire are. El ne scoală, el ne culcă El ne trimite la muncă. În zilele de sărbătoare Ne trimite la plimbare. Programul zilei încărcat Ceasu-l împarte neîncetat. Nu e ceasul vinovat Dacă trenul a plecat. Ceasul ne învață să mâncăm regulat Și noi suntem de vină dacă nu am respectat. Toată ziua suntem cu ochii pe ceas Ce am făcut și ce a mai rămas. Medicamentele când le luăm Tot la ceas noi ne uităm. Pensia o dată pe lună După ceas ea se adună. După ceasul de la mână Vedeți cum viața rămâne-n urmă. Ceasul ne drămuiește timpul Și ne schimbă anotimpul. Ceasul știe când venim Și el știe cât trăim.
Doina Ileana, București