Un liberal, în DEZACORD CU DECIZIA conducerii PNL a unui Congres în iunie. CUI face invitație în partid

Un liberal, în DEZACORD CU DECIZIA conducerii PNL a unui Congres în iunie. CUI face invitație în partid

Deputatul PNL, Ionuț Stroe, a afirmat, într-un interviu pentru Adevărul live, că nu e de acord cu decizia de a avea un Congres în iunie, luată la întâlnirea de ieri a șefei liberalilor Raluca Turcan după consultarea cu liderii județeni.

"Amânarea deciziei este o decizie în sine şi nu cred că e foarte potrivită. Această decizie se va lua formal într-un BPN. Eu aş fi vrut să fie mai devreme. Nu sunt incomodat de decizia desfăşurării Congresului în luna iunie, dar mie mi-ar fi plăcut să fie mai repede. PNL a excelat la categoria dezbatere internă", a declarat Stroe.

 El a adăugat că i-ar plăcea ca fostul premier Dacian Cioloș să devină membru al partidului. 

"Dacian Cioloş nu ar putea conduce PNL pentru că nu e un om politic. A demonstrat competenţă, profesionalism, corectitudine, însă, pentru a face politică îţi trebuie mai mult. Trebuie să construieşti o imagine, puţină abilitate. Mi-ar plăcea însă ca Dacian Cioloş să fie membru al PNL", a explicat deputatul liberal. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Și fostul deputat PNL Ludovic Orban a transmis un semnal către fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș. 

"Din punctul meu de vedere, Dacian Ciolos este binevenit in Partidul National Liberal. Cu conditia sa isi doreasca si el lucrul acesta. Ar fi fost mult mai bine daca facea pasul acesta inainte de alegerile parlamentare. Nu a fost sa fie. Cred de asemenea ca Dacian Ciolos poate sa candideze la orice functie in PNL in cadrul alegerilor din partid. Nimeni din PNL sau din afara lui, insa, nu poate sa ii promita ca va fi si ales. Acest lucru nu il pot decide decat membrii PNL care vor participa la Conventia Nationala a PNL", a scris Ludovic Orban pe Facebook. 

PNL va avea o conducere legitimă cel târziu în luna iunie, a declarat, duminică preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan. informează Mediafax. Ea a precizat că alegerile interne se vor desfăşura de jos în sus, iar funcţiile de preşedinte şi secretar general nu vor interzice candidatura la şefia PNL.

"Am ajuns la concluzia că PNL trebuie să intre în alegerile interne într-un mod cât mai integrator, cât mai transparent şi corect faţă de toţi membri de partid. Vom propune, eu împreună cu secretarul general, BPN o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi apoi cu cei care vor candida la conducerea PNL", a afirmat Turcan, după întâlnirea informală de ieri cu președinții filialelor județene de la Palatul Parlamentului.

Citește și: Turcan: PNL va avea până în iunie o CONDUCERE LEGITIMĂ

PNL face primul pas. Un fost deputat liberal îl ÎNVITĂ pe Dacian Cioloș în partid