Scenariu de GROAZĂ! "Dacă va face ASTA, vor fi LUPTE în STRADĂ!"

Scenariu de GROAZĂ! "Dacă va face ASTA, vor fi LUPTE în STRADĂ!"

Ieşirea preşedintelui României în mijlocul protestatarilor a fost aplaudată de consultatul politic Cozmin Guşă, care este de părere că perioada următoare va reprezenta un joc politic dur între Klaus Johannis şi Liviu Dragnea.

Ieşirea preşedintelui României în mijlocul protestatarilor a fost aplaudată de consultatul politic Cozmin Guşă, care crede că perioada următoare va reprezenta un atac la adresa lui Klaus Johannis. 

Nemulţumirile oamenilor faţă de PSD pot crea un conflict fizic între manifestanţi şi cei care se opun masei, crede Cozmin Guşă. ”Dacă subiectul legat de grațiere se va tranșa cu DA, dacă PSD își va asuma ordonanțele, vom avea o perioadă de luptă la baionetă, în stradă, atât între sustinători, cât și între oameni din instituțiile statului. Vor lucruri spectaculoase. Va fi 'cu sânge pe pereți'”,

În ciuda faptului că a cîştigat la capitolul popularitate, preşedintele ţării rămîne în continuare fără susţinere în rîndul clasei politice, susţine consultantul politic. ”Iohannis pare un general hotărât, dar care nu are o armată regulată la dispoziție, pentru că cei pe care i-a girat - liberalii, USR-itșii și guvernul tehnocrat - au sfârșit într-o păruială între ei și l-au trădat. În condițiile în care Iohannis nu are armată regulată, își caută armată în stradă. Recrutează în acest moment și, deci, ca să poată recruta, a ieșit în stradă”

Gestul președintelui este unul de normalitate, consideră Cozmin Gușă, o normalitate guvernată de o urgență. ”Iohannis nu a acționat ilegitim, ci a găsit un aliniament de discuție - aceste lucruri legate de amnistie și grațiere -. Vrea să joace azi o luptă care, din punctul lui de vedere, cred eu, mâine sau poimâine i se va părea tardivă - legată de autoriatea sa și de posibilitatea de suspendare”, spune consultantul politic.

”La experiența PSD-ului, să încerci pe furiș, cu un text precar, să dai niște ordonanțe e rușinos. Să ai asemenea reacții când președintele te surprinde printr-un telefon de la SPPiști este, de asemenea, rușinos”, consideră acesta.

Cheia acestui război între cei mai puternici oameni ai ţării va fi decis de consilirierii acestora, care trebuie să gîndească cum, cînd şi unde să aplice loviturile politice. ”Trebuie să vedem care dintre cei doi șahiști - Iohannis și Dragnea - sunt bine asistați de către oameni care cunosc acest șah strategic și pasii care trebuie făcuți.

Lucrurile sunt în acest loc al jocului suspendării sofisticate, nu la percepția unor oameni care doar se uită la TV. Contează asistența de calitate pe care cei doi pot s-o primască în acest meci care se joacă, al suspendării, din care cineva va muri politic. Pacea nu este un lcuru la care să ne așteptăm, pentru că va fi urmată de un atac războinic”, a încheiat Cozmin Gușă.

 

Ne puteți urmări și pe Google News