Vești calde de la meteorologi. De Crăciun vine primăvara!

Vești calde de la meteorologi. De Crăciun vine primăvara!

Ninsorile căzute în ultimele săptămâni ne-au făcut să sperăm la un Crăciun cu zăpadă. Ne-am bucurat, se pare, degeaba. Începând de mâine, vremea se va încălzi treptat în majoritatea regiunilor ţării.

Temperaturile maxime vor avea valori pozitive şi vor urca, treptat, până la 7-8 grade. Cel mai cald va fi în sudul şi sud-estul ţării. Şansele de precipitaţii vor fi reduse în următoarele zile, dar, după data de 26, sunt posibile ploi în jumătatea de nord a ţării şi izolat în rest. La munte va fi zăpadă din belşug. Deja, la Bâlea Lac stratul de omăt depăşeşte 1 metru şi jumătate înălţime. Şi aici vremea se va mai încălzi, iar de Crăciun sunt aşteptate temperaturi de peste zero grade.

 

Start la sezonul de schi în Predeal

Ne puteți urmări și pe Google News

Deschiderea oficială a sezonului de schi 2018-2019 va avea loc pe pârtia Clăbucet, din Predeal, pe data de 29 decembrie. „La această dată sunt deschise pârtiile Clăbucet Plecare, Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă. De asemenea, sunt deschise şi instalaţiile de transport pe cablu, respectiv telescaunul, teleschiul, banda pentru începători şi babyschiul”, a declarat directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Predeal, Cătălin Cîmpeanu.

Programul pentru zilele de luni, marți, miercuri și duminică, este între orele 8.30 și 16.00, iar vineri și sâmbătă, între 80.30 și 19.00. Prețurile pentru telescaun variază între 15 lei pentru copii și 25 de lei în cazul adulților, o tură completă (urcare-coborâre) costând 40 lei. Prima stațiune care a dat undă verde sporturilor de iarnă a fost Azuga, la începutul lunii decembrie, urmată la scurt timp de stațiunile Poiana Braşov și Predeal.