VOTEAZĂ TOPURILE EvZ! Cine este cel mai BUN și cel mai SLAB politician. Evenimentele anului, personalitățile și jurnaliștii
- Iuliu Vlădescu
- 20 decembrie 2018, 14:38
Ca în fiecare an, Evenimentul zilei vă invită să votați Topurile EvZ. Vă așteptăm să ne spuneți pe cine considerați cel mai bun, respectiv cel mai slab politician, anul acesta, care este cea mai importantă personalitate din afara politicii, care a fost cel mai important eveniment din acest an centenar, dar și întâmplarea care v-a enervat sau indignat cel mai tare.
La secțiunea politicieni aveți de ales dintr-o listă de zece nume: președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și liderii principalelor partide politice – Liviu Dragnea, PSD, Călin Popescu Tăriceanu – ALDE, Kelemen Hunor – UDMR, Ludovic Orban – PNL, Dan Barna – USR, Dacian Cioloș – PLUS și fostul șef de stat și lider al PMP, Traian Băsescu.
În funcție de activitatea lor din acest an, puteți vota în cele două clasamente, pentru cel mai bun, respectiv cel mai slab lider politic.
Avem și o secțiune de personalități non-politice, deschisă de Simona Halep, care a reușit, după o lungă perioadă în care a fost lider mondial WTA, să-și adjudece și primul titlu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros.
Urmează fondatorul SMURD Raed Arafat, actual secretar de stat la MAI, Patriarhul Daniel, cel căruia i se datorează sfințirea altarului noii Catedrale a Neamului, președintele Academiei, Ioan Aurel Pop, comisarul european din partea României, Corina Crețu, directorul SRI, Eduard Hellvig, care a luat o serie de decizii majore privitoare la conducerea serviciului și la desecretizarea protocoalelor cu justiție, actorul Horațiu Mălăele, pentru rolul din noul film Moromeții, medicul Michael Schenker, salvatorul de vieți, oncolog specialist în imunoterapie și un personaj colectiv, Naționala de fotbal Under 21, pentru calificarea la Campionatul European. Lista este încheiată de Tiberiu Ușeriu, performer la probele de maraton în condiții extreme.
Ca de obicei, aveți de votat cel mai bun jurnalist al anului: Ion Cristoiu, Cristian Tudor Popescu, Simona Ionescu, Rareș Bogdan, Dan Andronic, Mirel Curea, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Victor Ciutacu și Silviu Mănăstire.
Cum anul acesta a fost și sărbătoarea Centenarului, e firesc să regăsiți la cele mai importante evenimente sfințirea Catedralei, alături de evenimente din politică sau justiție, precum războiul Klaus Iohannis-PSD, desecretizarea, de către SRI, a protocoalelor secrete cu DNA și ICCJ, sudierile din Parlament și dezvăluirile despre Statul Paralel, mitingurile de protest la adresa guvernării PSD-ALDE, referendumul pentru modificarea Constituției și redefinirea familiei, manifestările din Anul Centenar, rezoluția Parlamentului European contra României, realizarea primului tractor românesc după 1989 sau primul transplant de plămâni realizat cu success în România.
Și, nu în ultimul rând, lista cu cele mai enervante momente ale acestui an. Intervenția Jandarmeriei de la Mitingul Diasporei sau tulburările provocatorilor la mitingul din 10 august, gafele premierului Viorica Dăncilă și conferințele de presă ale lui Liviu Dragnea, provocările Rusiei la adresa României, demiterea Laurei Codruța Kovesi de la DNA, creșretrea salariilor pentru bugetari, Pactul ONU pentru Migrație, schimbarea Codului Rutier și creșterea amenzilor sau uciderea porcilor.
Votul pentru fiecare dintre aceste categorii se poate da în secțiunea dedicată din dreapta siteului.
(function(t,e,s,n){var o,a,c;t.SMCX=t.SMCX||[],e.getElementById(n)||(o=e.getElementsByTagName(s),a=o[o.length-1],c=e.createElement(s),c.type="text/javascript",c.async=!0,c.id=n,c.src=["https:"===location.protocol?"https://":"http://","widget.surveymonkey.com/collect/website/js/tRaiETqnLgj758hTBazgd8P4EzKNKJvTyW0UQzEr0xJzpMsCHsjhoJH622RIKDoE.js"].join(""),a.parentNode.insertBefore(c,a))})(window,document,"script","smcx-sdk");