Suspans cu George Arion. Cu mâinile legate

Suspans cu George Arion. Cu mâinile legate

În primele trei cărți ale lui Adrian Onciu – Cercul Kagan, Afacerea Alzira, Templul negru – personajele evoluau pe multe meridiane ale planetei și ne avertizau despre pericolelele care ne pândesc din umbră, făcându-se apel la mult dezbătuta teorie a conspirației.

În noul său roman, Cu mâinile legate, pe care vă recomand să-l citiți cât mai grabnic, autorul este interesat de istoria unui erou căzut într-o capcană care i-a fost pregătită cu multă abilitate. Parcă am parcurge o proză semnată de Boileau-Narcejac, mari maeștri în crearea de ficțiuni cu victime ale unui complot, prinse într-un păienjeniș de minciuni țesut cu grijă de minți diabolice.

Actorul Dragoș Zaharia , gazdă a unei emisiuni-concurs la TV, jurnalist debutant în presa scrisă, este acuzat de uciderea unui magnat și arestat preventiv.

Probele împotriva lui sunt devastatoare, și zbaterile de a-și dovedi nevinovăția par zadarnice. Calvarul pe care îl trăiește protagonistul hărțuit de anchetatori, procurori, de tabloide și înfierat de opinia publică este descris admirabil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iar rezolvarea misteriosului caz îl ține pe cititor în priză până la sfârșitul lecturii. Fiindcă autorul știe să povestească atractiv.

El are priceperea de a aduce la rampă personaje înzestrate cu biografii interesante și cu un comportament imprevizibil. Inventează cu ușurință răsturnări de situație plauzibile, care sporesc suspansul.

Mai mult, transpune în ficțiunea sa fapte din realitatea înconjurătoare pe care le cunoaște în detaliu, ca un iscusit reporter de investigație. De aceea, ai impresia că istorisește fapte care s-au petrecut cu adevărat.

Cu această carte Adrian Onciu confirmă că este unul dintre cei mai buni scriitori de mystery&thriller pe care îi avem. Spre marea mea bucurie, numărul lor e în creștere.