Guvernul de la Alba Iulia, harnic și darnic

Guvernul de la Alba Iulia, harnic și darnic

Ședința de Guvern de ieri s-a ținut în sala Marii Uniri de la Alba Iulia. Membrii Guvernului, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, au decis să voteze proiectele de pe ordinea de zi din orașul Unirii, cu două zile înainte de Centenar.

Bani pentru profesori

Guvernul a stabilit că din 2019 profesorii care se vor muta la țară și vor preda în mediu rural vor primi cinci mii de euro ca să îşi amenajeze sau să îşi cumpere o casă. De asemenea, toți profesorii vor primi două salarii în plus pentru materiale didactice şi dezvoltare personală. Un alt proiect prevede instituirea unui mecanism de economisire pentru copii, contul de economii „Junior Centenar”, care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri, a anunţat premierul. În acel cont, părinţii pot depune bani, iar statul va contribui cu o primă anuală de 600 de lei.

 

Casa de comerț agroalimentar UNIREA

Guvernul a aprobat și înființarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, societate pe acțiuni de interes național, cu capital integral de stat. Obiectul principal de activitate îl reprezintă comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat. „Prin programul de guvernare ne-am asumat ca obiectiv înfiinţarea Casei de Comerţ Agroalimentar UNIREA. Adoptăm astăzi un act normativ prin care instituim acest mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale şi să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe”, a declarat premierul Viorica Dăncilă. Șefa Guvernului susține că această măsură va stimula mediul economic autohton și va crea noi locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor pentru a evita migraţia către mediul urban.

A fost aprobatăși o Or donanță de Urgență care majorează semnificativ, de la 1 ianuarie 2019, valoarea indem nizațiilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război. Premierul a anunțat că domeniul construcţiilor este „prioritar şi de importanţă naţională” pentru economia românească și că pentru acest sector va fi stabilit un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei.

 

Ne puteți urmări și pe Google News