Inteligența Artificială POATE pune capăt războiului generat de RELIGII
- Antonia Hendrik
- 12 noiembrie 2018, 14:59
Inteligența Artificială (AI) are potențialul de a pune capăt violenței religioase, a arătat un nou studiu. Oamenii de știință au conceput un algoritm de învățare a computerelor pentru a înțelege dacă oamenii sunt natural violenți sau dacă sunt influențați să devină aşa, notează Express.
Cercetatorii au combinat modelarea computerizată şi psihologia cognitivă pentru a crea un sistem AI care imită religiozitatea umană şi le-a permis să înteleagă condiţiile, declanşatoarele şi modelele de violenţă religioasă.
Rezultatele publicate de "Journal for Artificial Societies and Social Stimulation", arată că oamenii sunt de fapt o specie în mod natural pașnică, dar convingerile fundamentale ale unei persoane pot crește xenofobia și anxietatea în rândul grupurilor religioase. Deși cercetările s-au concentrat asupra evenimentelor trecute, oamenii de știință de la Oxford, Universitatea din Boston și Universitatea din Agder, Norvegia, au declarat că rezultatele pot fi aplicate în special violenței religioase moderne, cum ar fi extremismul islamic reprezentat de ISIS.
Atunci când credințele fundamentale ale unei persoane sunt chestionate, există anxietate și agitație, ceea ce a dus la o creștere cu 20% a violenței în simulările pe calculator. Experții din spatele acestei cercetări cred că oamenii de știință pot continua să studieze psihicul uman cu ajutorul computerelor pentru combaterea violenței religioase.
Justin Lane de la Universitatea Oxford a spus: "În cele din urmă, pentru a folosi Inteligența Artificială în studiul religiei sau culturii, trebuie să ne uităm la modelarea psihologiei umane, deoarece Psihologia este fundamentul religiei și culturii, astfel încât cauzele profunde ale unor lucruri precum violența religioasă se află în modul în care mintea noastră procesează informațiile pe care lumea noastră le prezintă".
Cu privire la utilizarea studiului psihologic realist al studiului, Dr. Lane a spus: "Studiul nostru folosește o metodă numită IA multi-agent pentru a crea un model psihologic realist al unui om ". "De exemplu, cum gândesc ei și mai ales cum ne identificăm cu grupurile? De ce ar fi identificat cineva ca fiind creștin, evreu, musulman etc.? În esență, cum se aliniază credințele noastre personale cu modul în care se definește un grup?", titrează Express.